Gazdaság

2007.11.14. 03:28

Havas utazások seregszemléje

Budapest (kn) - Tíz ország százhetven - köztük jó néhány Veszprém megyei - kiállítója mutatkozott be az elmúlt hétvégén a téli sportok szerelmeseinek randevúján, a HóShow-n, mellyel egy időben rendezték meg a Spa és Wellness kiállítást is a Hungexpo területén.

Kiss Nikolett

Már hetedik éve rendsze-resen kiállít a veszprémi Top Sport Kft. is a HóShow-n. Mesterházy Levente, a kft. vezetője a tapasztalatairól beszámolva elmondta: az utóbbi években folyamatosan gyengül a kiállítás látogatottsága, rengeteg régi nagy bérlő már nem is vesz részt a börzén. Néhány éve már új kereskedőpartnereket sem találnak, ezért átgondolják a megjelenést. Véleménye szerint a főszervezőknek is törniük kellene a fejüket valami újításon.

Hasonlóképpen felemás érzésekről számolt be a Hefa Sport Kft. képviseletében Kovács Mariann marketingvezető. Ők is hosszú évek óta állandó résztvevői a vásárnak, és érzik: csökken a látogatottság és hígul a választék is. A látogatószám csökkenését véleménye szerint minden bizonnyal a multik megjelenése, ezzel az értékesítési csatornák átrendeződése is okozta. A kiállításon a vásárlóerő kisebb volt a megszokottnál, ők viszont a drágább, minőségibb termékeket vették.

A hatodik egészségturisztikai börze az utóbbi időben meglehetősen az érdeklődés középpontjában álló spa- és wellnesskínálattal ismertette meg a nagyközönséget. A hozzá kapcsolódó konferencián az egészségturizmus fejlődésének lehetséges irányai között dr. Ruszinkó Ádám, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szakértője elmondta: az egészségturisztikai kínálat fejlődésének lehetséges irányai lehetnek a fürdők építészeti sajátosságainak kihasználása, gyógyászati különlegességek, menedzserkúrák, termálvíz és szépségkúra, valamint családi üdülések. Véleménye szerint a verseny- előnynek két alapvető forrása van: a különlegesség és az alacsony ár, utóbbiban Magyarország még mindig jelentős versenyelőnyt élvez - mondta. Az Új Magyarország Fejlesztési Tervben lehetőség nyílik olyan komplex programok megvalósítására, melyek kiváló adottságainkon alapulnak, az általuk létrehozott termékekre, szolgáltatásokra van kereslet, és így javítják az ország versenyképességét. Cél továbbá az Európai Unió kitűzéseivel együtt az is, hogy javuljon az emberek életminősége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!