Gazdaság

2007.11.15. 03:28

<u>Töretlen a csekk sikere</u>

<b>Veszprém</b> - Hatvankilencezer forintra nő a mostani 65 500 forinthoz képest az üdülési csekk adómentes értékhatára jövőre. Az idén eddig 25 milliárd forintnyi csekk került forgalomba.

Kiss Nikolett

A november 12-én megszavazott adótörvények értelmében 2008-ban 69 ezer forintra emelkedik az adómentes természetbeni juttatásként adható üdülési csekk értéke - mondta el Kiss Péter, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) kedden tartott szakmai bemutatóján. 

Az év első tíz hónapjában 24,5 milliárd forint értékű kedvezményes üdülési csekk került forgalomba mintegy 1,4 millió tulajdonos részére, és a szolgáltatóknál 22,1 milliárd forint értékben váltottak be a hazai pihenést, rekreációt, gyógyulást szolgáló eszközt. Veszprém megyében eddig 621,5 millió forintért vásároltak a gazdálkodók üdülési csekket, ez csaknem kétszerese az egy évvel ezelőtti állapotnak, ezt csaknem 32 ezer munkavállaló kapta. 

Karácsony Mihály,
az alapítvány elnöke kiemelte: idén a csekkek 73 százalékát szálláshelyeken, 15 százalékát utazásszervezőknél, illetve közlekedési szolgáltatóknál váltották be. Egy, az élettársi kapcsolatot újraértelmező törvényjavaslat következtében pedig a közeli hozzátartozó fogalma hamarosan változhat, ennek hatásaként az élettársnak is juttathatnak majd a munkaadók üdülési csekket.

Veszprém megyében egyébként 851 üdülésicsekk-elfogadó hely található, és itt 1,7 milliárd forintnyi szolgáltatást vettek igénybe a csekktulajdonosok. Az alapítványnak jelenleg országszerte nyolcezer szolgáltatóval van elfogadóhelyi szerződése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!