Gazdaság

2007.12.18. 13:16

Program indul a postapartnerségért

A postai hálózat, a szolgáltatás korszerûsítése érdekében az MKIK, valamint a Magyar Posta kormányzati támogatással kiemelt programot indít.

Mátyus Tamás

A postai hálózat korszerûsítését célzó Postapartner Program lényege, hogy a postai szolgáltatás ellátására önkormányzatok és vállalkozók pályázhatnak közbeszerzési pályázat keretében. A program elsõ ütemében négy megye vesz részt: Heves, Komárom-Esztergom, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, ezt követõen a többiek is bekapcsolódnak a kezdeményezésbe. A Postapartner Programhoz különbözõ kormányzati támogatási lehetõségek is kapcsolódnak.A Szociális és Munkaügyi Minisztérium munkaerõ-piaci programokat indít, melyek keretében: bérköltség-támogatást nyújt a jövõbeni postai közremûködõk számára; a postai dolgozók átképzést követõ foglalkoztatását a képzési és foglalkoztatási költségek arányos megtérítésével segíti; támogatja az önfoglalkoztatóvá válást a közremûködõi vagy egyéb vállalkozás indítása esetén; a minisztérium kezdeményezi a prémiumévek programról és különleges foglalkoztatási állományról szóló 2004. évi CXXII. törvény kiterjesztését a posta közfeladatot ellátó munkavállalóira is. A képzési programokban ingyenes részvétel biztosításával segítik a postai dolgozók pályamódosítását. A kormányzati csomag elemei közé tartoznak az Magyar Fejlesztési Bank által nyújtott kedvezményes hitellehetõségek is. A Magyar Fejlesztési Bank kiegészíti az "Új Magyarországért " Önkormányzati Infrastruktúra Hitelprogram és az "Új Magyarországért " Vállalkozásfejlesztési Hi-telprogram hitelcéljait. A Postapartner Program közbeszerzési pályázata már megjelent a TED (Tenders Electronic Daily), az Európai Unió közbeszerzési weboldalán, mely a Magyar Posta honlapjáról is letölthetõ: www.posta.hu/postapartner.Az együttmûködési megállapodás keretében az érintett kamarák vállalták, hogy az õket megkeresõ érdeklõdõknek - elsõsorban kamarai tagoknak - jogi és szakmai támogatást nyújtanak mind a közbeszerzési eljárás során, mind pedig a kormányzati támogatási csomag bármely elemeihez készítendõ pályázat összeállításához, benyújtásához annak érdekében, hogy részvételük minél eredményesebb legyen. Az MKIK és a Magyar Posta Zrt. megállapodtak abban is, hogy a Postapartner Program I. ütemének lezárása után együttmûködnek a vállalkozói tapasztalatok összegzésében, értékelésében, javaslatot tesznek a Magyar Posta számára a program további megvalósításának vállalkozó szempontú elemeire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!