Gazdaság

2007.12.29. 03:29

Téli kis asztalvendégeink

Megyei körkép - Sokak kedves téli elfoglaltsága a madarak etetése. Ez azonban nem csupán mulatság, hanem nagy felelősség is, hiszen nem mindegy, mivel kínáljuk őket, s meddig.

S. Bonnyai Eszter

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a madáretetés aranyszabályaira hívja fel a figyelmet. A természetvédők szerint az etetést a fagyok beálltával, no-vember végén, december elején kell elkezdeni, és csak addig szabad folytatni, amíg a hideg idő tart, vagyis általában február végéig. Ebben az időszakban folyamatosan etetni kell a madarakat, mert megszokták a segítséget, számítanak rá.

A romlott, penészes táplálék a madarak pusztulását okozhatja.

Ne adjunk sós, fűszeres ételt nekik, mert ártalmas. A kenyér és süteménymorzsa vizesen megerjed és bélhu- rutot okozhat, ezért nem ajánlatos.

Az etetőket rendszeresen tisztítani kell. Erős kefével hetente el kell távolítani az ürüléket, enyhébb időben ki is lehet mosni az edényt.

Ha igazán figyelmesek vagyunk, azt is megválogatjuk, mivel kínáljuk a kert kis vendégeit. Az egyik legjobb csemege a napraforgómag, magas olajtartalma miatt. A madarak az apró fekete változatát kedvelik, mert könnyen feltörik. A lehulló héjat komposztálhatjuk. A napraforgómaggal fakopáncsokat, cinegéket, csuszkát, szajkót, verebet, pintyet, zöldikét, meggy-vágót, tengelicét, csízt csalo- gathatunk az asztalhoz .

Kiváló madáreledel a tökmag, a mogyoró és a dióbél, szintén magas olaj- és fehérjetartalmuk miatt. A kukacos dióbél valóságos ínyencség tollas vendégeinknek.

Szénhidrátokban gazdag eleség a gabona, a darált kukorica. A tipikus magevők kedvelt tápláléka, és étrendkiegészítője a napraforgómag-evőknek. Az udvarba hívogatjuk vele a verebeket, a pintyeket, zöldikét, tengelicét, citromsármányt.

Otthon is elkészíthető a magkeverék: napraforgómag, tökmag, dinnyemag, gabonaszemek, darált kukorica, mazsola, pintyeleség, dió, mogyoró kell hozzá. A legtöbb tévedés a zsiradékhoz kap-csolódik. A faggyú, szalonna hagyományos téli madáreleség, de vigyáznunk kell: ne legyen füstölt, sós vagy más fűszerrel ízesített.

A magas sótartalom miatt a madarak is szomjasak lesznek, és télen nehezebben találnak vizet. A zsiradékot feketerigó, vörösbegy, cinege, csuszka, fakopáncs eszegeti szívesen.

A gyümölcsöket a madarak is szeretik: almát, körtét, szőlőt. Az emberi fogyasztásra már nem alkalmas gyümölcsökkel elsősorban a rigókat láthatjuk vendégül.

A konyhai maradékra ugyanaz vonatkozik, mint a zsiradékra: ne legyen fűszeres, füstölt és romlott. A ma-radékot elsősorban a rovarokat, gerincteleneket fogyasztó madarak eszik meg: főtt krumplit, főtt rizst, főtt tésztát, húst, kemény tojást, zöldséget. Ez utóbbit nyersen is megehetik. Szeretik a túrót és a sajtot is. A konyhai maradékot földre vagy komposztra érdemes kihelyezni.

A romlott, penészes táplálék a madarak pusztulását okozhatja.

Ne adjunk sós, fűszeres ételt nekik, mert ártalmas. A kenyér és süteménymorzsa vizesen megerjed és bélhu- rutot okozhat, ezért nem ajánlatos.

Az etetőket rendszeresen tisztítani kell. Erős kefével hetente el kell távolítani az ürüléket, enyhébb időben ki is lehet mosni az edényt.

Ha igazán figyelmesek vagyunk, azt is megválogatjuk, mivel kínáljuk a kert kis vendégeit. Az egyik legjobb csemege a napraforgómag, magas olajtartalma miatt. A madarak az apró fekete változatát kedvelik, mert könnyen feltörik. A lehulló héjat komposztálhatjuk. A napraforgómaggal fakopáncsokat, cinegéket, csuszkát, szajkót, verebet, pintyet, zöldikét, meggy-vágót, tengelicét, csízt csalo- gathatunk az asztalhoz .

Kiváló madáreledel a tökmag, a mogyoró és a dióbél, szintén magas olaj- és fehérjetartalmuk miatt. A kukacos dióbél valóságos ínyencség tollas vendégeinknek.

Szénhidrátokban gazdag eleség a gabona, a darált kukorica. A tipikus magevők kedvelt tápláléka, és étrendkiegészítője a napraforgómag-evőknek. Az udvarba hívogatjuk vele a verebeket, a pintyeket, zöldikét, tengelicét, citromsármányt.

Otthon is elkészíthető a magkeverék: napraforgómag, tökmag, dinnyemag, gabonaszemek, darált kukorica, mazsola, pintyeleség, dió, mogyoró kell hozzá. A legtöbb tévedés a zsiradékhoz kap-csolódik. A faggyú, szalonna hagyományos téli madáreleség, de vigyáznunk kell: ne legyen füstölt, sós vagy más fűszerrel ízesített.

A magas sótartalom miatt a madarak is szomjasak lesznek, és télen nehezebben találnak vizet. A zsiradékot feketerigó, vörösbegy, cinege, csuszka, fakopáncs eszegeti szívesen.

A gyümölcsöket a madarak is szeretik: almát, körtét, szőlőt. Az emberi fogyasztásra már nem alkalmas gyümölcsökkel elsősorban a rigókat láthatjuk vendégül.

A konyhai maradékra ugyanaz vonatkozik, mint a zsiradékra: ne legyen fűszeres, füstölt és romlott. A ma-radékot elsősorban a rovarokat, gerincteleneket fogyasztó madarak eszik meg: főtt krumplit, főtt rizst, főtt tésztát, húst, kemény tojást, zöldséget. Ez utóbbit nyersen is megehetik. Szeretik a túrót és a sajtot is. A konyhai maradékot földre vagy komposztra érdemes kihelyezni.

A romlott, penészes táplálék a madarak pusztulását okozhatja.

Ne adjunk sós, fűszeres ételt nekik, mert ártalmas. A kenyér és süteménymorzsa vizesen megerjed és bélhu- rutot okozhat, ezért nem ajánlatos.

Az etetőket rendszeresen tisztítani kell. Erős kefével hetente el kell távolítani az ürüléket, enyhébb időben ki is lehet mosni az edényt.

Ha igazán figyelmesek vagyunk, azt is megválogatjuk, mivel kínáljuk a kert kis vendégeit. Az egyik legjobb csemege a napraforgómag, magas olajtartalma miatt. A madarak az apró fekete változatát kedvelik, mert könnyen feltörik. A lehulló héjat komposztálhatjuk. A napraforgómaggal fakopáncsokat, cinegéket, csuszkát, szajkót, verebet, pintyet, zöldikét, meggy-vágót, tengelicét, csízt csalo- gathatunk az asztalhoz .

Kiváló madáreledel a tökmag, a mogyoró és a dióbél, szintén magas olaj- és fehérjetartalmuk miatt. A kukacos dióbél valóságos ínyencség tollas vendégeinknek.

Szénhidrátokban gazdag eleség a gabona, a darált kukorica. A tipikus magevők kedvelt tápláléka, és étrendkiegészítője a napraforgómag-evőknek. Az udvarba hívogatjuk vele a verebeket, a pintyeket, zöldikét, tengelicét, citromsármányt.

Otthon is elkészíthető a magkeverék: napraforgómag, tökmag, dinnyemag, gabonaszemek, darált kukorica, mazsola, pintyeleség, dió, mogyoró kell hozzá. A legtöbb tévedés a zsiradékhoz kap-csolódik. A faggyú, szalonna hagyományos téli madáreleség, de vigyáznunk kell: ne legyen füstölt, sós vagy más fűszerrel ízesített.

A magas sótartalom miatt a madarak is szomjasak lesznek, és télen nehezebben találnak vizet. A zsiradékot feketerigó, vörösbegy, cinege, csuszka, fakopáncs eszegeti szívesen.

A gyümölcsöket a madarak is szeretik: almát, körtét, szőlőt. Az emberi fogyasztásra már nem alkalmas gyümölcsökkel elsősorban a rigókat láthatjuk vendégül.

A konyhai maradékra ugyanaz vonatkozik, mint a zsiradékra: ne legyen fűszeres, füstölt és romlott. A ma-radékot elsősorban a rovarokat, gerincteleneket fogyasztó madarak eszik meg: főtt krumplit, főtt rizst, főtt tésztát, húst, kemény tojást, zöldséget. Ez utóbbit nyersen is megehetik. Szeretik a túrót és a sajtot is. A konyhai maradékot földre vagy komposztra érdemes kihelyezni.

Ne adjunk sós, fűszeres ételt nekik, mert ártalmas. A kenyér és süteménymorzsa vizesen megerjed és bélhu- rutot okozhat, ezért nem ajánlatos.

Az etetőket rendszeresen tisztítani kell. Erős kefével hetente el kell távolítani az ürüléket, enyhébb időben ki is lehet mosni az edényt.

Ha igazán figyelmesek vagyunk, azt is megválogatjuk, mivel kínáljuk a kert kis vendégeit. Az egyik legjobb csemege a napraforgómag, magas olajtartalma miatt. A madarak az apró fekete változatát kedvelik, mert könnyen feltörik. A lehulló héjat komposztálhatjuk. A napraforgómaggal fakopáncsokat, cinegéket, csuszkát, szajkót, verebet, pintyet, zöldikét, meggy-vágót, tengelicét, csízt csalo- gathatunk az asztalhoz .

Kiváló madáreledel a tökmag, a mogyoró és a dióbél, szintén magas olaj- és fehérjetartalmuk miatt. A kukacos dióbél valóságos ínyencség tollas vendégeinknek.

Szénhidrátokban gazdag eleség a gabona, a darált kukorica. A tipikus magevők kedvelt tápláléka, és étrendkiegészítője a napraforgómag-evőknek. Az udvarba hívogatjuk vele a verebeket, a pintyeket, zöldikét, tengelicét, citromsármányt.

Otthon is elkészíthető a magkeverék: napraforgómag, tökmag, dinnyemag, gabonaszemek, darált kukorica, mazsola, pintyeleség, dió, mogyoró kell hozzá. A legtöbb tévedés a zsiradékhoz kap-csolódik. A faggyú, szalonna hagyományos téli madáreleség, de vigyáznunk kell: ne legyen füstölt, sós vagy más fűszerrel ízesített.

A magas sótartalom miatt a madarak is szomjasak lesznek, és télen nehezebben találnak vizet. A zsiradékot feketerigó, vörösbegy, cinege, csuszka, fakopáncs eszegeti szívesen.

A gyümölcsöket a madarak is szeretik: almát, körtét, szőlőt. Az emberi fogyasztásra már nem alkalmas gyümölcsökkel elsősorban a rigókat láthatjuk vendégül.

A konyhai maradékra ugyanaz vonatkozik, mint a zsiradékra: ne legyen fűszeres, füstölt és romlott. A ma-radékot elsősorban a rovarokat, gerincteleneket fogyasztó madarak eszik meg: főtt krumplit, főtt rizst, főtt tésztát, húst, kemény tojást, zöldséget. Ez utóbbit nyersen is megehetik. Szeretik a túrót és a sajtot is. A konyhai maradékot földre vagy komposztra érdemes kihelyezni.

Ne adjunk sós, fűszeres ételt nekik, mert ártalmas. A kenyér és süteménymorzsa vizesen megerjed és bélhu- rutot okozhat, ezért nem ajánlatos.

Az etetőket rendszeresen tisztítani kell. Erős kefével hetente el kell távolítani az ürüléket, enyhébb időben ki is lehet mosni az edényt.

Ha igazán figyelmesek vagyunk, azt is megválogatjuk, mivel kínáljuk a kert kis vendégeit. Az egyik legjobb csemege a napraforgómag, magas olajtartalma miatt. A madarak az apró fekete változatát kedvelik, mert könnyen feltörik. A lehulló héjat komposztálhatjuk. A napraforgómaggal fakopáncsokat, cinegéket, csuszkát, szajkót, verebet, pintyet, zöldikét, meggy-vágót, tengelicét, csízt csalo- gathatunk az asztalhoz .

Kiváló madáreledel a tökmag, a mogyoró és a dióbél, szintén magas olaj- és fehérjetartalmuk miatt. A kukacos dióbél valóságos ínyencség tollas vendégeinknek.

Szénhidrátokban gazdag eleség a gabona, a darált kukorica. A tipikus magevők kedvelt tápláléka, és étrendkiegészítője a napraforgómag-evőknek. Az udvarba hívogatjuk vele a verebeket, a pintyeket, zöldikét, tengelicét, citromsármányt.

Otthon is elkészíthető a magkeverék: napraforgómag, tökmag, dinnyemag, gabonaszemek, darált kukorica, mazsola, pintyeleség, dió, mogyoró kell hozzá. A legtöbb tévedés a zsiradékhoz kap-csolódik. A faggyú, szalonna hagyományos téli madáreleség, de vigyáznunk kell: ne legyen füstölt, sós vagy más fűszerrel ízesített.

A magas sótartalom miatt a madarak is szomjasak lesznek, és télen nehezebben találnak vizet. A zsiradékot feketerigó, vörösbegy, cinege, csuszka, fakopáncs eszegeti szívesen.

A gyümölcsöket a madarak is szeretik: almát, körtét, szőlőt. Az emberi fogyasztásra már nem alkalmas gyümölcsökkel elsősorban a rigókat láthatjuk vendégül.

A konyhai maradékra ugyanaz vonatkozik, mint a zsiradékra: ne legyen fűszeres, füstölt és romlott. A ma-radékot elsősorban a rovarokat, gerincteleneket fogyasztó madarak eszik meg: főtt krumplit, főtt rizst, főtt tésztát, húst, kemény tojást, zöldséget. Ez utóbbit nyersen is megehetik. Szeretik a túrót és a sajtot is. A konyhai maradékot földre vagy komposztra érdemes kihelyezni.

Az etetőket rendszeresen tisztítani kell. Erős kefével hetente el kell távolítani az ürüléket, enyhébb időben ki is lehet mosni az edényt.

Ha igazán figyelmesek vagyunk, azt is megválogatjuk, mivel kínáljuk a kert kis vendégeit. Az egyik legjobb csemege a napraforgómag, magas olajtartalma miatt. A madarak az apró fekete változatát kedvelik, mert könnyen feltörik. A lehulló héjat komposztálhatjuk. A napraforgómaggal fakopáncsokat, cinegéket, csuszkát, szajkót, verebet, pintyet, zöldikét, meggy-vágót, tengelicét, csízt csalo- gathatunk az asztalhoz .

Kiváló madáreledel a tökmag, a mogyoró és a dióbél, szintén magas olaj- és fehérjetartalmuk miatt. A kukacos dióbél valóságos ínyencség tollas vendégeinknek.

Szénhidrátokban gazdag eleség a gabona, a darált kukorica. A tipikus magevők kedvelt tápláléka, és étrendkiegészítője a napraforgómag-evőknek. Az udvarba hívogatjuk vele a verebeket, a pintyeket, zöldikét, tengelicét, citromsármányt.

Otthon is elkészíthető a magkeverék: napraforgómag, tökmag, dinnyemag, gabonaszemek, darált kukorica, mazsola, pintyeleség, dió, mogyoró kell hozzá. A legtöbb tévedés a zsiradékhoz kap-csolódik. A faggyú, szalonna hagyományos téli madáreleség, de vigyáznunk kell: ne legyen füstölt, sós vagy más fűszerrel ízesített.

A magas sótartalom miatt a madarak is szomjasak lesznek, és télen nehezebben találnak vizet. A zsiradékot feketerigó, vörösbegy, cinege, csuszka, fakopáncs eszegeti szívesen.

A gyümölcsöket a madarak is szeretik: almát, körtét, szőlőt. Az emberi fogyasztásra már nem alkalmas gyümölcsökkel elsősorban a rigókat láthatjuk vendégül.

A konyhai maradékra ugyanaz vonatkozik, mint a zsiradékra: ne legyen fűszeres, füstölt és romlott. A ma-radékot elsősorban a rovarokat, gerincteleneket fogyasztó madarak eszik meg: főtt krumplit, főtt rizst, főtt tésztát, húst, kemény tojást, zöldséget. Ez utóbbit nyersen is megehetik. Szeretik a túrót és a sajtot is. A konyhai maradékot földre vagy komposztra érdemes kihelyezni.

Az etetőket rendszeresen tisztítani kell. Erős kefével hetente el kell távolítani az ürüléket, enyhébb időben ki is lehet mosni az edényt.

Ha igazán figyelmesek vagyunk, azt is megválogatjuk, mivel kínáljuk a kert kis vendégeit. Az egyik legjobb csemege a napraforgómag, magas olajtartalma miatt. A madarak az apró fekete változatát kedvelik, mert könnyen feltörik. A lehulló héjat komposztálhatjuk. A napraforgómaggal fakopáncsokat, cinegéket, csuszkát, szajkót, verebet, pintyet, zöldikét, meggy-vágót, tengelicét, csízt csalo- gathatunk az asztalhoz .

Kiváló madáreledel a tökmag, a mogyoró és a dióbél, szintén magas olaj- és fehérjetartalmuk miatt. A kukacos dióbél valóságos ínyencség tollas vendégeinknek.

Szénhidrátokban gazdag eleség a gabona, a darált kukorica. A tipikus magevők kedvelt tápláléka, és étrendkiegészítője a napraforgómag-evőknek. Az udvarba hívogatjuk vele a verebeket, a pintyeket, zöldikét, tengelicét, citromsármányt.

Otthon is elkészíthető a magkeverék: napraforgómag, tökmag, dinnyemag, gabonaszemek, darált kukorica, mazsola, pintyeleség, dió, mogyoró kell hozzá. A legtöbb tévedés a zsiradékhoz kap-csolódik. A faggyú, szalonna hagyományos téli madáreleség, de vigyáznunk kell: ne legyen füstölt, sós vagy más fűszerrel ízesített.

A magas sótartalom miatt a madarak is szomjasak lesznek, és télen nehezebben találnak vizet. A zsiradékot feketerigó, vörösbegy, cinege, csuszka, fakopáncs eszegeti szívesen.

A gyümölcsöket a madarak is szeretik: almát, körtét, szőlőt. Az emberi fogyasztásra már nem alkalmas gyümölcsökkel elsősorban a rigókat láthatjuk vendégül.

A konyhai maradékra ugyanaz vonatkozik, mint a zsiradékra: ne legyen fűszeres, füstölt és romlott. A ma-radékot elsősorban a rovarokat, gerincteleneket fogyasztó madarak eszik meg: főtt krumplit, főtt rizst, főtt tésztát, húst, kemény tojást, zöldséget. Ez utóbbit nyersen is megehetik. Szeretik a túrót és a sajtot is. A konyhai maradékot földre vagy komposztra érdemes kihelyezni.

Ha igazán figyelmesek vagyunk, azt is megválogatjuk, mivel kínáljuk a kert kis vendégeit. Az egyik legjobb csemege a napraforgómag, magas olajtartalma miatt. A madarak az apró fekete változatát kedvelik, mert könnyen feltörik. A lehulló héjat komposztálhatjuk. A napraforgómaggal fakopáncsokat, cinegéket, csuszkát, szajkót, verebet, pintyet, zöldikét, meggy-vágót, tengelicét, csízt csalo- gathatunk az asztalhoz .

Kiváló madáreledel a tökmag, a mogyoró és a dióbél, szintén magas olaj- és fehérjetartalmuk miatt. A kukacos dióbél valóságos ínyencség tollas vendégeinknek.

Szénhidrátokban gazdag eleség a gabona, a darált kukorica. A tipikus magevők kedvelt tápláléka, és étrendkiegészítője a napraforgómag-evőknek. Az udvarba hívogatjuk vele a verebeket, a pintyeket, zöldikét, tengelicét, citromsármányt.

Otthon is elkészíthető a magkeverék: napraforgómag, tökmag, dinnyemag, gabonaszemek, darált kukorica, mazsola, pintyeleség, dió, mogyoró kell hozzá. A legtöbb tévedés a zsiradékhoz kap-csolódik. A faggyú, szalonna hagyományos téli madáreleség, de vigyáznunk kell: ne legyen füstölt, sós vagy más fűszerrel ízesített.

A magas sótartalom miatt a madarak is szomjasak lesznek, és télen nehezebben találnak vizet. A zsiradékot feketerigó, vörösbegy, cinege, csuszka, fakopáncs eszegeti szívesen.

A gyümölcsöket a madarak is szeretik: almát, körtét, szőlőt. Az emberi fogyasztásra már nem alkalmas gyümölcsökkel elsősorban a rigókat láthatjuk vendégül.

A konyhai maradékra ugyanaz vonatkozik, mint a zsiradékra: ne legyen fűszeres, füstölt és romlott. A ma-radékot elsősorban a rovarokat, gerincteleneket fogyasztó madarak eszik meg: főtt krumplit, főtt rizst, főtt tésztát, húst, kemény tojást, zöldséget. Ez utóbbit nyersen is megehetik. Szeretik a túrót és a sajtot is. A konyhai maradékot földre vagy komposztra érdemes kihelyezni.

Ha igazán figyelmesek vagyunk, azt is megválogatjuk, mivel kínáljuk a kert kis vendégeit. Az egyik legjobb csemege a napraforgómag, magas olajtartalma miatt. A madarak az apró fekete változatát kedvelik, mert könnyen feltörik. A lehulló héjat komposztálhatjuk. A napraforgómaggal fakopáncsokat, cinegéket, csuszkát, szajkót, verebet, pintyet, zöldikét, meggy-vágót, tengelicét, csízt csalo- gathatunk az asztalhoz .

Kiváló madáreledel a tökmag, a mogyoró és a dióbél, szintén magas olaj- és fehérjetartalmuk miatt. A kukacos dióbél valóságos ínyencség tollas vendégeinknek.

Szénhidrátokban gazdag eleség a gabona, a darált kukorica. A tipikus magevők kedvelt tápláléka, és étrendkiegészítője a napraforgómag-evőknek. Az udvarba hívogatjuk vele a verebeket, a pintyeket, zöldikét, tengelicét, citromsármányt.

Otthon is elkészíthető a magkeverék: napraforgómag, tökmag, dinnyemag, gabonaszemek, darált kukorica, mazsola, pintyeleség, dió, mogyoró kell hozzá. A legtöbb tévedés a zsiradékhoz kap-csolódik. A faggyú, szalonna hagyományos téli madáreleség, de vigyáznunk kell: ne legyen füstölt, sós vagy más fűszerrel ízesített.

A magas sótartalom miatt a madarak is szomjasak lesznek, és télen nehezebben találnak vizet. A zsiradékot feketerigó, vörösbegy, cinege, csuszka, fakopáncs eszegeti szívesen.

A gyümölcsöket a madarak is szeretik: almát, körtét, szőlőt. Az emberi fogyasztásra már nem alkalmas gyümölcsökkel elsősorban a rigókat láthatjuk vendégül.

A konyhai maradékra ugyanaz vonatkozik, mint a zsiradékra: ne legyen fűszeres, füstölt és romlott. A ma-radékot elsősorban a rovarokat, gerincteleneket fogyasztó madarak eszik meg: főtt krumplit, főtt rizst, főtt tésztát, húst, kemény tojást, zöldséget. Ez utóbbit nyersen is megehetik. Szeretik a túrót és a sajtot is. A konyhai maradékot földre vagy komposztra érdemes kihelyezni.

Kiváló madáreledel a tökmag, a mogyoró és a dióbél, szintén magas olaj- és fehérjetartalmuk miatt. A kukacos dióbél valóságos ínyencség tollas vendégeinknek.

Szénhidrátokban gazdag eleség a gabona, a darált kukorica. A tipikus magevők kedvelt tápláléka, és étrendkiegészítője a napraforgómag-evőknek. Az udvarba hívogatjuk vele a verebeket, a pintyeket, zöldikét, tengelicét, citromsármányt.

Otthon is elkészíthető a magkeverék: napraforgómag, tökmag, dinnyemag, gabonaszemek, darált kukorica, mazsola, pintyeleség, dió, mogyoró kell hozzá. A legtöbb tévedés a zsiradékhoz kap-csolódik. A faggyú, szalonna hagyományos téli madáreleség, de vigyáznunk kell: ne legyen füstölt, sós vagy más fűszerrel ízesített.

A magas sótartalom miatt a madarak is szomjasak lesznek, és télen nehezebben találnak vizet. A zsiradékot feketerigó, vörösbegy, cinege, csuszka, fakopáncs eszegeti szívesen.

A gyümölcsöket a madarak is szeretik: almát, körtét, szőlőt. Az emberi fogyasztásra már nem alkalmas gyümölcsökkel elsősorban a rigókat láthatjuk vendégül.

A konyhai maradékra ugyanaz vonatkozik, mint a zsiradékra: ne legyen fűszeres, füstölt és romlott. A ma-radékot elsősorban a rovarokat, gerincteleneket fogyasztó madarak eszik meg: főtt krumplit, főtt rizst, főtt tésztát, húst, kemény tojást, zöldséget. Ez utóbbit nyersen is megehetik. Szeretik a túrót és a sajtot is. A konyhai maradékot földre vagy komposztra érdemes kihelyezni.

Kiváló madáreledel a tökmag, a mogyoró és a dióbél, szintén magas olaj- és fehérjetartalmuk miatt. A kukacos dióbél valóságos ínyencség tollas vendégeinknek.

Szénhidrátokban gazdag eleség a gabona, a darált kukorica. A tipikus magevők kedvelt tápláléka, és étrendkiegészítője a napraforgómag-evőknek. Az udvarba hívogatjuk vele a verebeket, a pintyeket, zöldikét, tengelicét, citromsármányt.

Otthon is elkészíthető a magkeverék: napraforgómag, tökmag, dinnyemag, gabonaszemek, darált kukorica, mazsola, pintyeleség, dió, mogyoró kell hozzá. A legtöbb tévedés a zsiradékhoz kap-csolódik. A faggyú, szalonna hagyományos téli madáreleség, de vigyáznunk kell: ne legyen füstölt, sós vagy más fűszerrel ízesített.

A magas sótartalom miatt a madarak is szomjasak lesznek, és télen nehezebben találnak vizet. A zsiradékot feketerigó, vörösbegy, cinege, csuszka, fakopáncs eszegeti szívesen.

A gyümölcsöket a madarak is szeretik: almát, körtét, szőlőt. Az emberi fogyasztásra már nem alkalmas gyümölcsökkel elsősorban a rigókat láthatjuk vendégül.

A konyhai maradékra ugyanaz vonatkozik, mint a zsiradékra: ne legyen fűszeres, füstölt és romlott. A ma-radékot elsősorban a rovarokat, gerincteleneket fogyasztó madarak eszik meg: főtt krumplit, főtt rizst, főtt tésztát, húst, kemény tojást, zöldséget. Ez utóbbit nyersen is megehetik. Szeretik a túrót és a sajtot is. A konyhai maradékot földre vagy komposztra érdemes kihelyezni.

Szénhidrátokban gazdag eleség a gabona, a darált kukorica. A tipikus magevők kedvelt tápláléka, és étrendkiegészítője a napraforgómag-evőknek. Az udvarba hívogatjuk vele a verebeket, a pintyeket, zöldikét, tengelicét, citromsármányt.

Otthon is elkészíthető a magkeverék: napraforgómag, tökmag, dinnyemag, gabonaszemek, darált kukorica, mazsola, pintyeleség, dió, mogyoró kell hozzá. A legtöbb tévedés a zsiradékhoz kap-csolódik. A faggyú, szalonna hagyományos téli madáreleség, de vigyáznunk kell: ne legyen füstölt, sós vagy más fűszerrel ízesített.

A magas sótartalom miatt a madarak is szomjasak lesznek, és télen nehezebben találnak vizet. A zsiradékot feketerigó, vörösbegy, cinege, csuszka, fakopáncs eszegeti szívesen.

A gyümölcsöket a madarak is szeretik: almát, körtét, szőlőt. Az emberi fogyasztásra már nem alkalmas gyümölcsökkel elsősorban a rigókat láthatjuk vendégül.

A konyhai maradékra ugyanaz vonatkozik, mint a zsiradékra: ne legyen fűszeres, füstölt és romlott. A ma-radékot elsősorban a rovarokat, gerincteleneket fogyasztó madarak eszik meg: főtt krumplit, főtt rizst, főtt tésztát, húst, kemény tojást, zöldséget. Ez utóbbit nyersen is megehetik. Szeretik a túrót és a sajtot is. A konyhai maradékot földre vagy komposztra érdemes kihelyezni.

Szénhidrátokban gazdag eleség a gabona, a darált kukorica. A tipikus magevők kedvelt tápláléka, és étrendkiegészítője a napraforgómag-evőknek. Az udvarba hívogatjuk vele a verebeket, a pintyeket, zöldikét, tengelicét, citromsármányt.

Otthon is elkészíthető a magkeverék: napraforgómag, tökmag, dinnyemag, gabonaszemek, darált kukorica, mazsola, pintyeleség, dió, mogyoró kell hozzá. A legtöbb tévedés a zsiradékhoz kap-csolódik. A faggyú, szalonna hagyományos téli madáreleség, de vigyáznunk kell: ne legyen füstölt, sós vagy más fűszerrel ízesített.

A magas sótartalom miatt a madarak is szomjasak lesznek, és télen nehezebben találnak vizet. A zsiradékot feketerigó, vörösbegy, cinege, csuszka, fakopáncs eszegeti szívesen.

A gyümölcsöket a madarak is szeretik: almát, körtét, szőlőt. Az emberi fogyasztásra már nem alkalmas gyümölcsökkel elsősorban a rigókat láthatjuk vendégül.

A konyhai maradékra ugyanaz vonatkozik, mint a zsiradékra: ne legyen fűszeres, füstölt és romlott. A ma-radékot elsősorban a rovarokat, gerincteleneket fogyasztó madarak eszik meg: főtt krumplit, főtt rizst, főtt tésztát, húst, kemény tojást, zöldséget. Ez utóbbit nyersen is megehetik. Szeretik a túrót és a sajtot is. A konyhai maradékot földre vagy komposztra érdemes kihelyezni.

Otthon is elkészíthető a magkeverék: napraforgómag, tökmag, dinnyemag, gabonaszemek, darált kukorica, mazsola, pintyeleség, dió, mogyoró kell hozzá. A legtöbb tévedés a zsiradékhoz kap-csolódik. A faggyú, szalonna hagyományos téli madáreleség, de vigyáznunk kell: ne legyen füstölt, sós vagy más fűszerrel ízesített.

A magas sótartalom miatt a madarak is szomjasak lesznek, és télen nehezebben találnak vizet. A zsiradékot feketerigó, vörösbegy, cinege, csuszka, fakopáncs eszegeti szívesen.

A gyümölcsöket a madarak is szeretik: almát, körtét, szőlőt. Az emberi fogyasztásra már nem alkalmas gyümölcsökkel elsősorban a rigókat láthatjuk vendégül.

A konyhai maradékra ugyanaz vonatkozik, mint a zsiradékra: ne legyen fűszeres, füstölt és romlott. A ma-radékot elsősorban a rovarokat, gerincteleneket fogyasztó madarak eszik meg: főtt krumplit, főtt rizst, főtt tésztát, húst, kemény tojást, zöldséget. Ez utóbbit nyersen is megehetik. Szeretik a túrót és a sajtot is. A konyhai maradékot földre vagy komposztra érdemes kihelyezni.

Otthon is elkészíthető a magkeverék: napraforgómag, tökmag, dinnyemag, gabonaszemek, darált kukorica, mazsola, pintyeleség, dió, mogyoró kell hozzá. A legtöbb tévedés a zsiradékhoz kap-csolódik. A faggyú, szalonna hagyományos téli madáreleség, de vigyáznunk kell: ne legyen füstölt, sós vagy más fűszerrel ízesített.

A magas sótartalom miatt a madarak is szomjasak lesznek, és télen nehezebben találnak vizet. A zsiradékot feketerigó, vörösbegy, cinege, csuszka, fakopáncs eszegeti szívesen.

A gyümölcsöket a madarak is szeretik: almát, körtét, szőlőt. Az emberi fogyasztásra már nem alkalmas gyümölcsökkel elsősorban a rigókat láthatjuk vendégül.

A konyhai maradékra ugyanaz vonatkozik, mint a zsiradékra: ne legyen fűszeres, füstölt és romlott. A ma-radékot elsősorban a rovarokat, gerincteleneket fogyasztó madarak eszik meg: főtt krumplit, főtt rizst, főtt tésztát, húst, kemény tojást, zöldséget. Ez utóbbit nyersen is megehetik. Szeretik a túrót és a sajtot is. A konyhai maradékot földre vagy komposztra érdemes kihelyezni.

A magas sótartalom miatt a madarak is szomjasak lesznek, és télen nehezebben találnak vizet. A zsiradékot feketerigó, vörösbegy, cinege, csuszka, fakopáncs eszegeti szívesen.

A gyümölcsöket a madarak is szeretik: almát, körtét, szőlőt. Az emberi fogyasztásra már nem alkalmas gyümölcsökkel elsősorban a rigókat láthatjuk vendégül.

A konyhai maradékra ugyanaz vonatkozik, mint a zsiradékra: ne legyen fűszeres, füstölt és romlott. A ma-radékot elsősorban a rovarokat, gerincteleneket fogyasztó madarak eszik meg: főtt krumplit, főtt rizst, főtt tésztát, húst, kemény tojást, zöldséget. Ez utóbbit nyersen is megehetik. Szeretik a túrót és a sajtot is. A konyhai maradékot földre vagy komposztra érdemes kihelyezni.

A magas sótartalom miatt a madarak is szomjasak lesznek, és télen nehezebben találnak vizet. A zsiradékot feketerigó, vörösbegy, cinege, csuszka, fakopáncs eszegeti szívesen.

A gyümölcsöket a madarak is szeretik: almát, körtét, szőlőt. Az emberi fogyasztásra már nem alkalmas gyümölcsökkel elsősorban a rigókat láthatjuk vendégül.

A konyhai maradékra ugyanaz vonatkozik, mint a zsiradékra: ne legyen fűszeres, füstölt és romlott. A ma-radékot elsősorban a rovarokat, gerincteleneket fogyasztó madarak eszik meg: főtt krumplit, főtt rizst, főtt tésztát, húst, kemény tojást, zöldséget. Ez utóbbit nyersen is megehetik. Szeretik a túrót és a sajtot is. A konyhai maradékot földre vagy komposztra érdemes kihelyezni.

A gyümölcsöket a madarak is szeretik: almát, körtét, szőlőt. Az emberi fogyasztásra már nem alkalmas gyümölcsökkel elsősorban a rigókat láthatjuk vendégül.

A konyhai maradékra ugyanaz vonatkozik, mint a zsiradékra: ne legyen fűszeres, füstölt és romlott. A ma-radékot elsősorban a rovarokat, gerincteleneket fogyasztó madarak eszik meg: főtt krumplit, főtt rizst, főtt tésztát, húst, kemény tojást, zöldséget. Ez utóbbit nyersen is megehetik. Szeretik a túrót és a sajtot is. A konyhai maradékot földre vagy komposztra érdemes kihelyezni.

A gyümölcsöket a madarak is szeretik: almát, körtét, szőlőt. Az emberi fogyasztásra már nem alkalmas gyümölcsökkel elsősorban a rigókat láthatjuk vendégül.

A konyhai maradékra ugyanaz vonatkozik, mint a zsiradékra: ne legyen fűszeres, füstölt és romlott. A ma-radékot elsősorban a rovarokat, gerincteleneket fogyasztó madarak eszik meg: főtt krumplit, főtt rizst, főtt tésztát, húst, kemény tojást, zöldséget. Ez utóbbit nyersen is megehetik. Szeretik a túrót és a sajtot is. A konyhai maradékot földre vagy komposztra érdemes kihelyezni.

A konyhai maradékra ugyanaz vonatkozik, mint a zsiradékra: ne legyen fűszeres, füstölt és romlott. A ma-radékot elsősorban a rovarokat, gerincteleneket fogyasztó madarak eszik meg: főtt krumplit, főtt rizst, főtt tésztát, húst, kemény tojást, zöldséget. Ez utóbbit nyersen is megehetik. Szeretik a túrót és a sajtot is. A konyhai maradékot földre vagy komposztra érdemes kihelyezni.

A konyhai maradékra ugyanaz vonatkozik, mint a zsiradékra: ne legyen fűszeres, füstölt és romlott. A ma-radékot elsősorban a rovarokat, gerincteleneket fogyasztó madarak eszik meg: főtt krumplit, főtt rizst, főtt tésztát, húst, kemény tojást, zöldséget. Ez utóbbit nyersen is megehetik. Szeretik a túrót és a sajtot is. A konyhai maradékot földre vagy komposztra érdemes kihelyezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!