Gazdaság

2008.03.27. 03:27

Turisztikai bemutató

Veszprém (kn) - Kínában népszerűsítette a közép-európai turisztikai kínálatot a Magyar Turizmus Zrt., Csehország és Ausztria nemzeti turisztikai képviselőivel közösen egy roadshow keretében az elmúlt héten.

Kiss Nikolett

Az ötnapos eseménysorozatra Kína három tartományi fővárosában - Zhengzhou (Henan), Jinan (Shandong) és Shenyang (Liaoning) - került sor, amelyek összlakossága eléri a 225 milliót. A turisztikai marketingszervezet számára a prezentációsorozat kiváló alkalmat teremtett arra, hogy a magyar turisztikai kínálatot Kína főbb városain kívül is - ahová az anyagi források szűkössége miatt egyébként nehezen lehetne eljutni - népszerűsítse, hogy a kínai turisztikai szak-emberekkel megismertesse hazánk schengeni övezethez történt csatlakozásának előnyeit. A rendezvénysorozat egyes helyszínein részt vevő, eseményenként mintegy 40- 50 utazási iroda adatainak felhasználásával tovább bővíthető a Magyarország beutazó turizmusában fontos szerepet játszó kínai utazási irodák köre. Kína az egyik legígéretesebb piac az ázsiai országok közül a beutazó turizmus szempontjából: évről évre növekszik a hazánkba látogató kínai turisták száma. 2007-ben 23,7 százalékkal több vendég érkezett Magyarországra, akik hétezerrel (14,2 százalék) több vendégéjszakát töltöttek el a hazai kereskedelmi szálláshelyeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!