Gazdaság

2008.04.18. 02:28

<u>Új gazdára várnak az ingatlanok</u>

<b>Veszprém</b> - Többszöri nekifutás után sikerült értékesíteni a felszámolás alatt álló Bakony Művek legnagyobb vagyonelemét, a Bakony Préstechnika Kft.-t, a további ingatlanokra viszont vevőket keresnek.

Tremmer Tamás

Ahogy erről lapunkban már többször beszámoltunk, a Bakony Művek Zrt. felszámolására kinevezett TM-Line Zrt. nyilvános pályázaton kívánta értékesíteni az egykori nagyvállalat legnagyobb vagyonelemét, a Bakony Préstechnika Kft. 99,99 százalékos üzletrészét. 

Ez végül - a sokadik kísérlet után - idén március 4-én sikerült. A vételár 52 millió forint volt, amit Sveen Nieper, a Bakony Préstechnika Kft. legnagyobb megrendelőjének, a német ESU-nak a képviselője ajánlott. 

Csapó Gábor
felszámolóbiztos elmondta, a vevő határidőre kifizette a 10,4 millió forintot. A vételár hátralévő részét az üzlet megkötésétől számított 60 napon belül kell teljesítenie. Reményei szerint ez is megtörténik.

Arról is tájékoztatott, hogy a felszámolási eljárás során a Bakony Művek Zrt. és a Sasad között létrejött két ingatlan-adásvételi szerződést a bíróságon megtámadták, kérték ennek az érvénytelenítését. 

Jelenleg arra várnak, hogy kitűzzék az első tárgyalás időpontját. A Bakony Műveknek jelenleg még a birtokában van egy kertai telephely és két dudari ingatlan, amelyeket szintén eladnak. Ezek értékesítése egyszerűsítené a felszámolást, de egyelőre még nem találtak gazdára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!