Gazdaság

2009.05.04. 02:28

Tévúton jár ma a gazdaságunk

Veszprém - A Bajnai-csomag nem kormányprogram, hanem válságkezelő intézkedéscsomag, amelyre az elmúlt húsz év gazdaságszervezési tévútja miatt van szükség.

Tremmer Tamás

Többek között erről beszélt dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke, amikor a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VKIK) küldöttgyűlésén járt. Hozzátette, hazánk nemcsak a válság, hanem a rossz gazdaságpolitika miatt van bajban. 

Öt éve vagyunk az unió tagjai, de nem közeledtünk a régi tagállamokhoz. Vásárlóerő-paritáson mérve a különbség egészen mostanáig megmaradt, tavaly és idén pedig már távolodunk. Ma hatszázalékos GDP-csökkenést prognosztizálnak hazánkban, amire a rendszerváltás óta nem volt példa. Az élenjárókból ide jutottunk. Öt éve még Ausztriához hasonlítottuk magunkat, ma Szlovákiához. 

Az MKIK elnöke előadásától eltekintve a VKIK küldöttgyűlése a szokásos mederben zajlott. A kamara tavalyi tevékenységét értékelő beszámolót egyhangúlag fogadták el. Dr. Markovszky György elnök stabil költségvetésről adott számot, melyben a tagdíjbevételek már csak egyharmadot tesznek ki, ami lehetővé tette a tagdíjcsökkentést is. A jövőbeni feladatokról szólva kifejtette, a hatóságokkal erősíteni kell a partnerséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!