Gazdaság

2009.10.15. 02:29

Élelmiszer rászorulóknak - Minél szélesebb rétegek részesüljenek ezekből az adományokból

Budapest - Az EU Élelmiszersegély Program hatékonyságáról egyeztettek a segélyszervezetek és a települési önkormányzatok a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatallal (MVH).

Varga Ibolya

Dr. Rieger László a támogatást koordináló MVH képviseletében kifejtette, hogy az elmúlt évek pozitív tapasztalatai alapján a programot mindenképpen sikeres vállalkozásként lehet elkönyvelni, hiszen széles rászorulói kör részesült az életkörülményeiket könnyítő segélyben.

További cél a szociális hatékonyság növelése, annak érdekében, hogy minél több települést bevonva, minél szélesebb rétegek részesüljenek az adományozott élelmiszerből.

A segélyszervezetek képviselői elmondták, hogy az EU Élelmiszersegély Program Magyarország legnagyobb segélyezési akciója a világháború óta. Folytatását mindenképpen fontosnak tartják a hazai rászorulók folyamatosan növekvő száma, illetve a válság hatásai miatt is.

Az önkormányzatok küldöttei a programot nagy jelentőségűnek nevezték, számos hátrányos helyzetű település részt vesz benne. Ma itthon a programban részt vevő segélyszervezetek mintegy kétezer településsel állnak kapcsolatban.

A települések 70 százalékán idén már osztottak élelmiszereket, és ez a szám az MVH reményei szerint az év végéig tovább növekszik. Idén várhatóan 15 millió kiló élelmiszert osztanak ki a létminimum közelében élők, a kisnyugdíjasok és a hátrányos helyzetű gyermekek között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!