Gazdaság

2010.01.19. 12:17

Fejlődik a balatoni riviéra

Alsóörs - Ötvennyolcmillió forintos támogatást nyert a TDM (Turisztikai Desztinációs Menedzsment) pályázaton a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület.

Kiss Nikolett

Többek között új arculat, információs irodák, kiadványok létesülnek a pénzből, de jut marketingre és képzésre is. 

- Mindent meg tudunk valósítani, amit elképzeltünk - kezdte boldogan és büszkén Mayer Gyula, az egyesület elnöke, aki rögtön el is kezdte sorolni, mi az, ami legkésőbb 2011 végéig megvalósul az egyébként öt településből (Alsóörs, Felsőörs, Csopak, Paloznak, Lovas) álló egyesület három falujában. Utóbbinak oka az, hogy mivel a pályázat által előírt, a rendszer működésének ötéves kötelezettségét a két kis település, Paloznak és Lovas önkormányzata nem vállalta, ezért a TDM pályázat nyújtotta előnyökből nekik nem jut, de természetesen az egyesületnek továbbra is mind az öten tagjai.

A pályázatnak köszönhetően két új információs iroda nyílik: Alsóörsön a strand előtt és Csopakon a vasútállomásnál. A színvonalasan kialakított új irodákban egy igazán felhasználóbarát szoftver segítségével a térség programjairól, szolgáltatásairól, szálláslehetőségeiről is azonnal, naprakészen tájékozódhatnak a vendégek.

Ezzel egyszerűsödik a három település marketingtevékenysége is, ugyanis a weboldalról minden információ és szolgáltatás azonnal elérhető lesz. De megjelenik egy 350 oldalas könyv is a három faluról, a látnivalókról, múltról, jelenről, turizmusról, kultúráról, a szolgáltatókról, valamint egységes arculatú tájékoztató, útbaigazító táblák kerülnek ki Alsóörsön, Csopakon és Felsőörsön.

- Az önálló arculat nemcsak a táblákon, hanem a kiadványainkon, a vásári részvételeinken is megjelenik majd - folytatta Mayer Gyula.

- De mindezeken túl saját, Balaton Riviéra logóval ellátott termékeket: bort, lekvárt, élelmiszereket, ajándéktárgyakat is piacra fogunk dobni, valamint fontos újítás lesz a faluközpontokban az érintő képernyős információs pont, amelyek segítségével a vendégek éjjel nappal tudnak tájékozódni, információt szerezni.

A TDM-pályázat fontos eleme a szolgáltatók képzése is. Elsőként a szervezet menedzsmentje, majd természetesen a tagok is részt vehetnek a TDM működését tanulmányozó hazai és külföldi utakon, de nyelvi, eladástechnikai és kommunikációs tréninget is szerveznek.

A teljes rendszer kiépítése két éven belül várható, de már most nagy munka következik, terveink szerint ugyanis a projekt igazán látványos elemei már az idén elkészülnek. Szeretnénk, hogy a tavaszi Mandula ünnepre a két információs iroda elkészüljön, a könyv megjelenése pedig június elejére várható - mondta az elnök.

A pályázat egyébként előírja, hogy a végleges elkészülés, 2011. december 31. után még öt évig fenn kell tartani a rendszert. 

*

A TDM azon tevékenységek összessége, amelyek egy adott földrajzi terület számára szükséges ahhoz, hogy látogatókat vonzzon és számukra ott tartózkodásuk során tökéletes utazási élményt nyújtson.

Mindezt úgy kell tennie, hogy fenntartható legyen. Hosszú távon csak az tartható fenn, ami valamennyi szereplő számára előnyös. A TDM célja a fenntartható és versenyképes turizmus megteremtése egy térségben a turizmus rendszerlének átfogó kialakítása és működtetése révén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!