Gazdaság

2010.01.27. 03:28

Közeli határidő

Veszprém - Most igényelhetik a sertés- és a baromfitartók az előírásokon túlmutató állatjóléti kötelezettségvállalás ellentételezésére szolgáló támogatást.

Varga Ibolya

Az állatjóléti támogatás keretösszege sertéseknél összesen hatmilliárd, baromfiknál négymilliárd forint. A támogatási igényeket a tavalyi év utolsó negyedévére vonatkozóan január 31-ig kell benyújtani az illetékes Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz - tájékoztatta lapunkat Boros Gábor, a Veszprém Megyei Agrárkamara területi koordinátora.

Állatjóléti támogatás ebben az évben január 1. és december 31. között a továbbtartásra nevelt libára és kacsára, beólazott jércére és beólazott előnevelt pulykára, illetve a levágott összes baromfifélére, sertések esetében közvetlenül vagy kereskedő útján, vágóhídra vagy élve külföldre kiszállított vágósertések, vagy tenyésztésre tovább értékesített kocasüldőkre adható.

Az állatjóléti támogatásokra pályázóknak vállalniuk kell, hogy további öt évig gondosan betartják a pályázati kiírásban megadott állattartási előírásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!