Gazdaság

2010.05.13. 13:37

Innováció a fókuszban - Nemzetközi konferencia a gazdasági trendekről

Balatonfüred - Van-e aktuálisabb téma, mint a környezetvédelem, az energiahelyzet, a környezettudatos termelési eljárások? Ha körülnézünk a világban, láthatjuk, e problémák átszövik a mindennapjainkat.

Tremmer Tamás

Dr. Markovszky György kamarai elnök e szavakkal nyitotta meg az Innováció és környezetvédelem nemzetközi konferenciát, amit a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VKIK) és a Pannon Egyetemmel (PE) közös szervezésében tartottak Balatonfüreden. Hozzátette, mindez kérdéseket vet fel, amire válaszokat kell tudni adni. Ehhez csatlakozott a PE rektora, dr. Rédey Ákos is, amikor azt fejtegette, hogy kihívások előtt állunk a XXI. század elején.

Egy idegenforgalomból, turizmusból élő város számára elengedhetetlen a környezetvédelem, ezt felismerve az már húsz évvel ezelőtt megalkották környezetvédelmi rendeletüket, hangsúlyozta Balatonfüred polgármestere, dr. Bóka István, de a szelektív hulladékgyűjtést is az országban az elsők között kezdték.

A telt ház előtt zajló rangos konferencián a környezettechnológia területén felmerülő innovációs lehetőségeket, a környezettudatos termelési eljárások és energiahatékonyság kapcsolatát járták körbe a résztvevők. A hazai és külföldi szaktekintélyek előadásaiban szóba kerültek az alternatív hajtóanyagok és  az energiatakarékos épületek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!