Gazdaság

2010.09.06. 09:25

Megfeneklett az építkezés?

Veszprém - Egyelőre áll, de heteken belül tovább épül a veszprémi inkubátorház. A tervek szerint jövő év elején átadhatják az épületet.

Tremmer Tamás

Számottevő fejlesztésbe kezdett tavaly nyáron a Kiss Universal Kft., a társaság saját beruházásában a megyeszékhelyen inkubátorházat kíván létrehozni. Az épület négyszintes, 1200 négyzetméter hasznos alapterületű lesz. Alul mélygarázst alakítanak ki, a föld fölötti két szinten, illetve a tetőtérben irodák, kereskedelmi egységek, az inkubációs szolgáltatások végzését biztosító helyiségek lesznek.

A beruházás négyszázkétmillió forintba kerül, amihez a Közép-dunántúli Operatív Program keretében százkilencvenkétmillió forint támogatást kaptak.

A munkát látványos ütemben kezdték, a tavaly októberi mesterkőletételkor (a mélygarázs elkészültét ünnepelték így) Csonka Balázs, a Kiss Universal Kft. ügyvezetője annak a reményének adott hangot, hogy az inkubátorház egy éven belül készen lesz.

Ehhez képest jelentős lemaradásban vannak. A falak ugyan már nyár eleje óta állnak, de hónapok óta nem látni mozgást az építési területen. Eszenyi László a kivitelezést végző társaság képviseletében lapunknak elmondta, a nyertes pályázat miatt különféle feltételek teljesítését várják tőlük. Nyilatkozata szerint a közreműködő szervezetnél újfajta fedezetvállalási metódust vezettek be, ennek a követelménynek pedig eleget kell tenniük. A tárgyalások jelenleg is zajlanak, úgy tervezik, hogy még szeptemberben folytatódhat a beruházás.

Eszenyi szerint még körülbelül négy hónapnyi munka van hátra, így várhatóan 2011 februárjában át tudják adni az épületet. Az inkubátorház iránti érdeklődés számottevő, hiszen jelen állás szerint az épület 80 százalékára már van bérlőjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!