Gazdaság

2011.02.14. 14:11

Hogyan jutnak forrásokhoz?

Budapest - Vállalkozások forrásbevonási lehetőségei címmel jelent meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) kiadványa, mely a kis- és középvállalkozásoknak mutatja be a bankhiteleken túli forrásszerzési lehetőségeket.

Tremmer Tamás

Tőkére, pénzre lenne a legnagyobb szüksége a hazai kis- és középvállalkozásoknak (kkv). A Körics Euroconsulting Vállalkozások forrásbevonási lehetőségei címmel kiadványt készített, amely közérthető tájékoztatást nyújt a finanszírozásokról. A kiadvány a VOSZ megbízásából készült. Az útmutató a forráshoz jutás módjait mutatja be, rávilágítva a konstrukciók előnyeire és nehézségeire.

Az elméleti okfejtéseket esettanulmányok teszik szemléletessé. A könyv az alapismeretektől indul, így leendő vállalkozóknak is hasznos információkat tartalmaz. A kiadvány a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, az egyéni vállalkozók, valamint a családi vállalkozások számára mutat be forrásszerzési lehetőségeket. Ez a szektor ma a munkahelyek többségét biztosítja és a válság idején is képes volt növelni a foglalkoztatást. A nemzetgazdaság fejlődésének előmozdításához támogatásuk elengedhetetlen, de szereplőinek hitelképessége korlátozott. Szerencsére ma már számos olyan támogatott finanszírozási konstrukció létezik, melyek révén elérhetik az elinduláshoz, fejlesztéseikhez, likviditási helyzetük javításához szükséges pénzt.

A Széchenyi-kártya nyolc éve segíti ezeket a célokat, sikerét az új pénzügyi termé-kek, a Széchenyi beruházási hitel és a Széchenyi forgóeszközhitel is jelzi. Nem elhanyagolható a mikrohitelezés és az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló gazdaságfejlesztési pályázatok jelentősége sem, nem is beszélve a forrásbevonás és a vállalkozásfejlesztés olyan eszközeiről, mint a kockázati tőke vagy az inkubáció. Fontos újdonság a Széchenyi önerő-kiegészítő hitel, mellyel a pályázati önerő 75 százaléka kiváltható, és a Széchenyi támogatásmegelőlegező hitel, amely az elnyert, de még ki nem fizetett pályázati támogatás összegéig igényelhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!