Gazdaság

2011.02.11. 11:50

Újabb három embert gyanúsítanak orgazdasággal a MÁV-nál

Budapest - A héten újabb három ember ellen indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a MÁV Informatika Zrt.-nél feltárt, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, valamint orgazdaság miatt indított nyomozásban - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

MTI

A MÁV Informatika Zrt. fiktív szerződéseinek ügyében 2009 novembere óta nyomoz a rendőrség. A közlemény szerint az ügy kapcsán kihallgatott három embert szintén orgazdasággal gyanúsítják, így összesen már nyolc emberrel szemben folyik az eljárás. "A budapesti nyomozók adatgyűjtése szerint az okozott vagyoni hátrány az ügyben ez idáig több tízmillió forintra tehető" - írta a BRFK.
   
A nyomozók a korábbi vezetés által kötött több szerződés valóságtartalmát és szükségességét is vizsgálják. A rendőrség ezzel párhuzamosan vizsgálja azt is, hogy a gyanúsítottak egy köre több alkalommal fiktív üzleti céllal, jogosulatlanul utazott Olaszországba és Angliába a cég költségén.
   
Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja, valamint orgazdaság bűntett miatt mostanáig a cég több vezető beosztású dolgozója ellen indított eljárást a BRFK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!