Gazdaság

2011.03.31. 18:14

Próbaüzem a lerakóban - Bencsik János államtitkár megyénkbe látogatott

Megyei körkép - Az Észak-balatoni Polgári Klub meghívására megyénkbe látogatott Bencsik János klíma- és energiaügyért felelős államtitkár csütörtökön.

Németh F. Bernadett

Az államtitkár a Pannon Egyetemen szakmai előadásokat hallgatot meg, majd Zircen, az önkormányzatnál egy KEOP-programról, a ciszterci apátságban pedig energiatakarékos beruházásról tájékozódott. Megtekintette a királyszentistváni hulladékfeldolgozó telepet is.

Bencsik János a Pannon Egyetemen tartott sajtótájékoztatóján elismerését fejezte ki a megyében elindult energetikai fejlesztésekért. Bejelentette, lezárult a tavaly beadott KEOP-pályázatok elbírálása, 35 millió forintot osztottak szét a győztesek között. Lapunk kérdésére elmondta: Ajkán a kórház és a közoktatási intézmények épületenergetikai fejlesztésére kaptak több száz millió forintot, a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület pedig a tanácsadói irodájának fejlesztéséhez 45 milliót. A szentjakabfai erdei iskola 50 milliós fejlesztést kezdhet meg. A KEOP-ban idén 45 milliárd forint van.

A sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy az észak-balatoni térség regionális hulladékfeldolgozója múlt hét csütörtökön megkezdte a próbaüzemet Királyszentistvánon, miután minden szükséges környezetvédelmi engedélyt megkapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!