Gazdaság

2011.05.12. 07:58

Stabilan áll a válságban is

Veszprém - A Magyarországon működő bankok közül a HVG hetilap rangsora szerint a jövedelmezőség alapján a Kinizsi Bank a tizenegyedik helyezést foglalja el, ami igen tisztességes teljesítmény.

Varga Ibolya

A bank tavalyi évi eredményeit összegezve Lakatos Antal elnök-vezérigazgató megállapította: az elmúlt három - a gazdasági világválsággal és hatásaival terhelt - évben elért sikereik bizonyítják, hogy meg tudták őrizni stabilitásukat a válságban, sőt már több mutatójuk ismét növekedést mutat. A tavalyi év az elhúzódó gazdasági válság jegyében telt. Minden gazdálkodószervezetnek, így a Kinizsi Banknak is sok intézkedést kellett megtennie azért, hogy a  jelentős mértékben megváltozott külső körülményekhez oly módon tudjanak alkalmazkodni, hogy  az ne csak fennmaradásukat, hanem gazdaságos és eredményes  működésüket is lehetővé tegye. Ezek zömében belső átszervezéseket,  költségcsökkentéseket jelentettek, de mellette folyamatosan ügyeltek a hagyományosan jó, közvetlen és rugalmas ügyfélkiszolgálásra.

A gazdálkodást jellemző számokat Leitold László vezérigazgató-helyettes ismertette. A Kinizsi Bank mérlegfőösszege közel 36 milliárd  forint, ami több mint 28 milliárd  forintos betétállománnyal és csaknem 15 milliárd forintos hitelállománnyal párosul. Mind a  betétek, mind a hitelek tekintetében a banki szektort meghaladó növekedést sikerült elérniük.

Szép sikereket értek el számlavezetés területén is. Közel 19 ezer darab lakossági  és vállalkozói számlát vezetnek, ami két év alatt 20 százalékos növekedést takar. A számlájukat náluk vezető  ügyfeleik közül minden második rendelkezik már NetB@nk szerződéssel, ami alapján a világhálón keresztül bármikor, bárhonnan  intézhetik bankügyeiket.

Több új szolgáltatást vezettek be, melyek közül kiemelték a saját jogú devizaszámlavezetést. A bank megújult weblapján már a XXI. századnak megfelelő külsővel és tartalommal várják az érdeklődőket. Az elektronikus bankolást előnyben részesítő ügyfeleiknek kényelmesebb ügyintézést, a banki információkhoz való azonnali hozzájutást teszik lehetővé. Korszerűsítették a pénzjegykiadó automatáik hálózatát. Új, a korábbinál sokkal biztonságosabb, csippel ellátott bankkártyákat hoztak forgalomba, s ezek használatára természetesen a bankjegykiadókat is alkalmassá tették.

A Kinizsi Bank az elmúlt évek hagyományaihoz híven tavaly is támogatta a rászorulókat. Az októberben Devecser térségében bekövetkezett vörösiszap-katasztrófa károsultjainak több szervezeten keresztül is támogatást adtak, valamint alkalmi szállást is felajánlottak a hontalanná váltaknak. A banki különadónak nem örülnek, de készségesen fizetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!