Gazdaság

2011.06.28. 05:00

Mert kell egy csapat

Veszprém - Megerősíteni a szervezetet, szélesíteni a bázist, a tagok számát, a sikeres rendezvényeket folytatni, újakat létrehozni - mindezek Gazsi Attilának, az új megyei VOSZ elnöknek a tervei közt szerepelnek.

Tremmer Tamás

Új elnöke van a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Veszprém Megyei Szervezetének. Gazsi Attilának nem ismeretlen a feladat, hiszen a társelnöki pozíciót korábban már betöltötte. De a vállalkozók előtt sem lehet ismeretlen, társtulajdonosa a Man at Work Kft.-nek, amely ma Észak-Dunántúl legnagyobb munkaerő kölcsönző vállalkozása, s országosan is a második legnagyobb magyar tulajdonban lévő ilyen vállalkozás.

Éves szinten három-négymilliárd forint közötti forgalmat bonyolítanak. Közép-Európában több helyen is jelen vannak, így például Szlovákiában, Romániában, Ausztriában, Szardínián. A munkaerő kölcsönzés kétirányú, ahogy a piac kívánja. Miközben a Man at Workben tulajdonos, vezeti a Meló-Diák diákmunka hálózatot. Amikor egyetemistaként itt kezdett, tízmilliós árbevételük volt, ma már egymilliárd feletti.

Gazsi Attila 2003-ban lépett be a VOSZ-ba, két évvel később Makai László mellett már társelnök lehetett. 2006-ban megkapta az Év Vállalkozója díjat is, az országban az egyik legfiatalabbként vehette át az elismerést. A VOSZ országos vállalkozási szolgáltatási szekció elnökségében is dolgozik.

Amikor megkeresték, elgondolkodott. Szerinte csak akkor van értelme az egésznek, ha valamilyen eredményt fel tud mutatni, ehhez pedig támogatottság kell. A szervezet életét nem tudja, és nem is akarja egyedül megszervezni. Mindig a csapatmunkában hitt.
Körbekérdezte a tagtársakat, az országos vezetés, milyen lehetőségei, mozgástere van. Úgy érezte, ötleteire vevők a társak. Bízik benne, akik eddig is dolgoztak a szervezetben, majd segítenek neki. A tisztújító közgyűlésen simán megválasztották.

 

 

Gazsi Attila szeretné megújítani, felfrissíteni a kicsit tetszhalottnak tűnő VOSZ Veszprém Megyei Szervezetet. Szélesíteni kívánja a bázist, ezért július 7-én a veszprémi Chianti Étteremben tagtoborzó reggelit tartanak. Ezt az összejövetelt később rendszeressé teszik, egyfajta klubfoglalkozásként, ahol a tagok megismerhetnék egymást, ahol kibeszélhetik a problémáikat. Ez társadalmi és érdekvédelmi szempontból is hasznos klub lenne. Aztán ha a városban sikerül megerősíteni a szervezetet, erősebb Veszprémmel akar kilépni a megyébe, ahol folytatják a tagtoborzást. Azon is gondolkodik, hogy létre kellene hozni egy olyan klasztert, ami segítene a tagoknak a közös helyi beszerzésekben. A fejében már körvonalazódott egy minőségi klub, amolyan megbízható partner program létrehozása. Ezt úgy kell elképzelni, hogy azok a tagok, amelyek megbízhatóan teljesítenek a többi tag felé, közösen azt mondják rá, hogy megbízható partner, ehhez találnak egy logót is. Ez jó ajánlólevél lehet.

A nem vállalkozási teljesítmények támogatásra szorulnak, ezt bizonyítja a Prima Primissima díj is. Ennek átadása nagyon jó alkalom arra, hogy a nonprofit és a profitorientált szféra egymásra találjon. Aki a vállalkozásában sikeres, annak a társadalmi kapcsolatait, a társadalmi tevékenységét is ehhez kell igazítani. Az országos vállalkozói díj jelölése kapcsán meg kell mozgatni a megyét, minél nagyobb kört kell bevonni a javaslattételbe. Szeretne egy Év megyei vállalkozója díjat is alapítani, hogy helyben is lássa a nagyközönség a sikeres embereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!