Gazdaság

2011.07.25. 08:31

Szezonban megnő a szemét mennyisége

Balatonalmádi - Nyári szezonban jelentősen megnő a hulladék mennyisége a Balaton-parti településen, ilyenkor a szelektív gyűjtőszigetek környéke katasztrofális állapotba kerül. A szolgáltatónak nem lenne kötelessége, de elviszi az illegális szemetet is.

Németh F. Bernadett

A Balatonalmádi Kommunális Kft. műszaki vezetője, Sallai Tibor reagált olvasónk felvetésére, aki a Mogyoró utcai, óvoda melletti szelektív hulladékgyűjtő szigettel kapcsolatban emelt kifogást. Például azt, hogy nagyon korán, reggel hatkor ürítik a szigetet vasárnap.

- Kénytelenek vagyunk ezt tenni, ha azt akarjuk, hogy a város tiszta, rendezett képet mutasson - magyarázta Sallai Tibor. - Heti négyszer, hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap ürítjük a szelektív szigetet a nyári szezonban, vagyis májustól szeptemberig. Ha vasárnap ott hagynánk a szemetet, hétfőn áldatlan állapotok alakulnának ki. Három hónapja ingyen gyűjtjük be a szigetek mellől az illegálisan kihelyezett szemetet, segítve ezzel a közterület-felügyelet munkáját, melynek ez feladata. Havonta 30-40 köbméter szemetet szedünk be így.

A Mogyoró utcai szigetről a szakember elmondta: tíz éve ugyanazon a helyen áll. Egyszer próbálták máshová helyezni, de az óvoda környékén felgyűlő szemét miatt vissza kellett tenni.

Arra ígéretet tett Sallai Tibor, hogy megkéri a kollégáit, ürítsék a Mogyoró utcai szemetest egy órával később.

Címkék#hulladék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!