Gazdaság

2011.09.08. 09:53

Füredi a legjobb magyar üdülőszálloda

Balatonfüred - A szakemberek és az utazók szavazatai alapján rangos elismerésben részesült a füredi Hotel Silver Resort.

Győrffy Árpád

Az 1993-ban alapított turisztikai világdíj, a World Travel Awards idei európai versenyében négy hazai jelölt közül elnyerte a Magyarország vezető üdülőszállodája címet.

A World Travel Awards 18 éve hirdeti meg a versenyt a különböző turisztikai szolgáltatásokat végző cégek között. Az idén a világ 160 országából több mint ötezer szervezet és cég jelöltette magát közel ezer kategóriában. Az augusztus elején lezárult európai szintű szavazáson pedig mintegy 500 szervezet vett részt 125 kategóriában. A jelentkezők közül szakmai zsűri választja ki az indulókat. Olyan kérdéseket vizsgálnak, mint az ügyfélkapcsolati a kreativitás, a szolgáltatás minősége, a szabványok betartása, a vendég elégedettsége, a termék innováció. Majd egy éven át lehet szavazni az internet segítségével. Az utóbbi két évben az utazóközönség is szavazhatott, de voksa csak a szakmai szavazatok felét éri.

Az európai szintű verseny egyetlen kategóriájában sem találtunk hazai jelöltet. A verseny magyarországi szintjén három kategóriában hirdettek eredményt. A szállodai alapkategóriában a "vezető hotel" címet a Kempinski Hotel Corvinus Budapest, a "vezető üzleti hotel" címet pedig a Le Meridien Budapest nyerte el.

Mint azt a bevezetőben írtuk, a üdülőszálloda kategóriában a "vezető resort hotel" címet a Hotel Silver Resort nyerte el. A füredi szállodán kívül a margitszigeti Danubius Health Spa Resort, a hévízi Hotel Európa Fit és a zalakarosi MenDan Thermal Hotel & Aqualand volt a jelöltek között. 

A Hotel Silver Resort 2008-ban elnyerte a X. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíjat és különdíjban részesítették a FIABCI nemzetközi ingatlanszakmai szövetséggé nívódíj pályázatán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!