Gazdaság

2012.02.08. 07:38

Szabályos vadászatok

Megyei körkép - Az ország teljes területén, azonos időben ellenőrizték a biztonságos vadászat személyi és tárgyi feltételeinek meglétét.

Tremmer Tamás

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Földművelésügyi Igazgatóság Vadászati és halászati osztályának koordinálásával országos átfogó vadászati ellenőrzést tartottak a megyei kormányhivatalok szakigazgatási szervei és a megyei rendőrhatóságok. Megyénként kettő-hét társas vadászat előírások szerinti megtartását, a biztonságos vadászat személyi és tárgyi feltételeinek meglétét vizsgálták.

Az egységes hatósági fellépés elsődleges célja az volt, hogy felhívja a vadászok, vadászatra jogosultak figyelmét a vonatkozó jogszabályi rendelkezések és etikai normák betartásának fontosságára, elősegítve ezzel a vadászatnak, mint fokozott veszéllyel járó tevékenységne a  biztonságos gyakorlását.

A hétvégén Veszprém megye területén három társas vadászatot ellenőriztek, tájékoztatott a Veszprém Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának vezetője, Boros Gábor. Ezeken a helyeken 23 vadászt vizsgáltak teljeskörűen, közülük egy személy nem volt jogosult a vadászaton részt venni, mivel a fegyvertartási engedélyhez kötött orvosi érvényessége lejárt. Egy helyszínen hiányzott az elsősegélyláda, amit pótoltak. A többi ellenőrzésen hiányosságot nem tapasztaltak.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!