Gazdaság

2012.02.17. 20:40

Szövetség az adóért - Ellehetetlenítheti az ifjúság balatoni üdülését

Balatonfüred - Egy előre nem tervezett javaslat, a fiatalok utáni idegenforgalmi adó fizetése váltott ki hatalmas vitát a Balatoni Szövetség pénteki közgyűlésén.

Győrffy Árpád

A javaslatot a távol lévő dr. Balázs Árpád siófoki polgármester írásban nyújtotta be. Azt kérte a közgyűléstől, közösen szorgalmazzák a kormánynál, hogy a jövőben a 14-18 év közötti korosztály tagjaival is lehessen adót fizettetni a Balatonnál üdüléssel eltöltött éjszakáik után. A saját tapasztalataira alapozva írta: "Ez a korosztály alkohol- és drogmámorban tör-zúz, tönkreteszi az üdülőhely hírnevét, ... a város parkjait évek alatt lepusztítják, és mindezt az állam által garantált adómentesség mellett tehetik." Az sem lényegtelen, hogy ez évente mintegy negyedmillió adózatlan éjszakát jelent náluk.

Több polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a fiatalok megadóztatásával a rossz helyzetben lévő családok, fiatalok nyaralását lehetetlenítenék el, az ifjúság üdültetésével foglalkozó vállalkozásokat tennének tönkre. A többség azonban úgy vélte, nem kötelező jelleggel meg kellene adni az önkormányzatoknak, hogy éljenek az adókivetés lehetőségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!