Gazdaság

2012.03.02. 19:53

Nagy gond a hiány Fűzfőn

Balatonfűzfő - A város egymilliárd 414 millió forintból gazdálkodik idén, ám a várható bevétele csak egymilliárd 65 millió forint lesz. A 349 millió hiány nagy részét pénzmaradványból, kisebbrészét hitelből fedezik.

Varga Domokos Péter

A költségvetés fő számai a legutóbbi önkormányzati ülésen véglegesedtek, miután a képviselők több forduló és egy lakossági fórum után elfogadták a tervezetet. A hiány minden képviselőből aggodalmat váltott ki, több javaslatot is megfogalmaztak a kiadások és a bevételek átcsoportosítására. Többek között az egyházak, a civil szervezetek, az egészségügyi szakellátást nyújtó Fűzfő-Med Kft. támogatásának csökkentésére is hangzottak el képviselői indítványok, ám a többség ezeket sorra leszavazta. Marton Béla polgármester pluszkiadásokra tett javaslatot. A város honlapjának megújítására 600 ezer forint, a volt Klebelsberg iskola helyén kialakított közösségi tér fejlesztésére másfél millió forint beállítását kezdeményezte. A testület többsége csak az utóbbi felvetésre mondott igent.

Elhúzódó terhet jelent a városnak a korábbi években kibocsátott kötvénytörlesztés, idén erre 40 milliót kell fordítaniuk. A 349 milliós költségvetési hiányból 215 millióra a tavalyi pénzmaradvány nyújt fedezetet, a többire hitelt kell felvenni. A képviselők a költségvetést négy igen, kettő nem és egy tartózkodó szavazattal fogadták el.

A város az Irinyi János Általános Iskola működtetéséhez 104 millió forinttal, a Szivárvány Óvoda és Bölcsődééhez 80 millióval, a városgondnokságéhoz 57 millióval, a művelődési központ és könyvtáréhoz pedig 31 millió forinttal járul hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!