Gazdaság

2012.09.26. 05:30

Sáling József: Át kell szabni a törvényt!

Veszprém - A július 1-jétől hatályos új Munka törvénykönyve (Mt) úgy rossz, ahogy van, ehelyett mindenképpen minél előbb újat kell alkotni, mondta lapunknak Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) elnöke.

Tremmer Tamás

Tisztújító küldöttgyűlésre készül a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete, előtte azonban Sáling József KASZ-elnök végigjárta az országot, Veszprém volt az utolsó állomás. Ekkor beszélgettünk vele.

Jelenleg 16 ezren vannak. A létszámuk stagnál, de ezen nem kell csodálkozni, a kereskedelemben ugyanis nagyon sok helyen volt leépítés az elmúlt két évben. Ugyanakkor örömteli, 850-ről ezer fölé nőtt a bizalmiak száma. Nagyon sokan vállalták a tisztséget, ami azt mutatja: jelen vannak a munkahelyeken.

A tapasztalatai alapján kijelenthető, keveset keresnek az emberek. Az egykulcsos adó bevezetésével átalakult az adórendszer, és az ehhez kötődő bérkompenzációt a cégek jó része - különösen a  multik - nem hajtotta végre. A minimálbér körüli fizetéssel rendelkező fizikai létszámnál a reálbér 4-5 százalékkal is csökkent. A másik nagy bajuk az iszonyatos leterheltség. A boltok száma nem változott, a nyitvatartási idő sem, a személyzeté azonban csökkent, vagyis ugyanazt a munkát kevesebb ember végzi el, ráadásul kevesebb bérért!

Mindehhez július 1-jtől rájuk zúdult az új Munka törvénykönyve. Megkezdődött a munkaszerződések, a kollektív szerződés módosítása, például úgy alakítják át a munkaidő-beosztásokat, hogy eltűnjön a műszakpótlék, ami további jövedelemcsökkenést okoz. Van olyan cég, amelyik a próbaidőt megemeli hat hónapra, ami bizonytalanságot szül. A nagy cégeknél a fluktuáció 50-60 százalék, ami azt jelenti, hogy a munkaerő egy része mindig próbaidős lesz. Mindez nagyon fesztült helyzetet eredményez.

Sáling József kifejtette, mivel elmaradt a bérkompenzáció, az infláció is magasabb - jelenleg hat százalék -, mint ahogy tervezték, ezért jövőre nagyobb mértékű béremelésnek kell lennie. Erre minden alap megvan, ugyanis a teljesítményük nemzetközi összehasonlításban is megállja a helyét. A minimálbér legalább százezer forint kell legyen! És a cafeteriához is ragaszkodnak, hiszen több helyütt ez volt a béremelés, ha ezt elvennék, ezt senki nem pótolja. A 60-70 ezer forintos nettó bérnek az ötezer forintos Erzsébet-utalvány a 7-8 százaléka!

Az is meggyőződése, hogy új Mt-t kell alkotni, mert a kiszolgáltatott helyzetben lévő dolgozókat a jelenleg hatályos törvény még inkább jogfosztottá teszi.

A kormány az "alsóbb népréteget" nem szereti, hangsúlyozzák, hogy ők a középosztály kormánya, ami látszik az intézkedéseikben. A KASZ-elnök szerint ma a szakszervezet az egyetlen olyan erő, amely megvédi az embereket. Céljaik megvalósításáért, a munkavállalók érdekében hajlandóak együttműködni bárkivel, de pártokhoz nem kívánnak kötődni.

 

A Miniszterelnökség a közelmúltban 100-100 millió támogatásban részesített három szakszervezeti tömörülést, köztük a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségét, amelynek a KASZ is a tagja. Sáling József nem érzi úgy, hogy ezzel megvették volna a szövetséget. Kifejtette, az a pénz az Országos Érdekegyeztető Tanácsban 2000 óta működött. Ez olyan költségkeret, amit szigorúan arra használhatnak, hogy szakmailag felkészüljenek a tárgyalásokra. Azzal, hogy az OÉT megszűnt, semmilyen állami, kormányzati anyagot nem kapnak, s így kell tárgyalniuk például a nyugdíjrendszerről, adópolitikáról. Hogy érdemi vita folyjon, kutatásokat kell végezniük, szakértőket fogadni, hátteret vizsgálni, ennek pedig költségei vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!