Gazdaság

2012.10.11. 09:30

Megkezdték a pontytelepítést

Megyei körkép - A hónap elején megkezdte a haltelepítést a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

Tremmer Tamás

Ahogy megérkezett az ősz, úgy kezdte meg a balatoni haltelepítést a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. Első lépéseként egynyaras süllők érkeztek a tóba, tájékoztatott Füstös Gábor vezérigazgató. A 356 darab kissülőt az irmapusztai tógazdaságban fogták a halászok. E hét közepén tovább 1056 darab egynyaras süllőt hoztak a Balatonhoz. Az egynyaras ivadékokat a fonyódi kikötőtől nyugatra elterülő partszakaszon, kosarakban hordták be a biztonságos elúszást lehetővé tevő vízmélységig.

Amilyen ütemben halásszák le az irmapusztai tógazdaság tavait, olyan mennyiségben érkeznek pontyok a Balatonba. Az elmúlt héten napi 80-100 mázsa halat telepítettek a déli parton, elsősorban a balatonföldvári partszakaszon, ahol az alacsony vízállás ellenére is jó feltételek biztosítottak a kihelyezésre.
A telepítéseket egészen addig folytatják, amíg el nem érik az előírt mennyiséget. A következő időszakban várhatóan az északi partra is érkezik szállítmány. A műveletről minden esetben értesítik a horgásztársadalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!