Gazdaság

2013.04.09. 15:25

Egyetemisták versenyeztek Veszprémben

Veszprém - Többórás szoftverfejlesztő és programozó versenyen mérték össze tudásukat a Pannon Egyetem Műszaki Informatika Karának hallgatói hétfőn.

Szabó Zsuzsanna

A Continental autóipari cég fejlesztési központja és a BEST nemzetközi szervezet programozó mérnök versenyén összesen négy, három-három hallgatóból álló csapat vett részt. A versenyzőknek androidos telefonra kellett incidens - ajtóbecsukódás, biztonsági öv bekapcsolása - érzékelő szoftvert fejleszteniük.

A programozásra és a végeredmény gépjárművön való tesztelésére a csapatoknak több óra állt rendelkezésükre. Ezenkívül az extra feladatok teljesítésével pluszpontok szerzésére is lehetőségük nyílt.

Pintér Bálint, Pigler Csaba és Leitold Dániel, a programozóverseny egyik csapatának tagjai (Fotó: Gáspár Gábor)

A verseny prezentációval zárult, ahol minden résztvevő bemutatta az elkészült munkáját. A cég mérnökeiből álló háromtagú szakmai zsűri értékelése és az eredményhirdetés után minden versenyző közel negyvenezer forint értékben elektronikai eszközöket vehetett át díjazásként.

Vas Zoltán szoftverfejlesztő mérnök, a zsűri tagja elmondta, a rendezvény programozó-, egyben tehetségkutató verseny is, hiszen akinek a kiadott feladatot viszonylag rövid időn belül, magas színvonalon, kreatívan sikerül megoldania, annak a jövőben jobb lehetősége lesz az autóipari cégnél elhelyezkednie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!