Gazdaság

2013.09.10. 13:50

Még egyszer a Bakony-érről

A Napló 2013. augusztus 12-i számában közölt Mi lesz veled, Bakony-ér? című cikkben közölt tényeket az alábbiak szerint pontosítjuk:

Napló

1) A 2010, 2011 és 2012. években az Igazgatóság elvégezte a kotrást a Bakony-ér belterületi szakaszán.

2) Fenntartó kotrást csak a vízjogi üzemeltetési engedélyben rögzített méretek eléréséig végezhet az Igazgatóság.

3) Az átereszek zárhatóvá alakításán az Igazgatóság munkatársai jelenleg is dolgoznak.

4) A tavaly indult projekt a Pápai Tapolca-patak revitalizációját célozza. A projekt részeként megoldódik a Malomkert Lakópark vizelvezetési problémája is.

5) A Tarczy utcával kapcsolatos felvetésre válaszul tájékoztatjuk, hogy a Bakony-ér medrét az Igazgatóság megkotortatta 2010-2011-ben. A kotrási anyag a bal parti fenntartósávra került. A jobb parton kerítések és egy önkormányzati út akadályozza a munkát. Az önkormányzat aszfaltos útja alatt szennyvízcsatorna is van, ezért a jobb parton az Igazgatóság nem tudta teljes hosszban kiépíteni a depóniát. A problémát az Önkormányzatnak már 2010-ben jelezte az Igazgatóság.

6) Kovács László, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Veszprém Megyei Szakaszmérnökség-vezetője a közöltekkel ellentétben nem állította, miszerint a város nem tud vagy nem akar rámozdulni a problémára.

7) A Közép-dunántúli Víz-ügyi Igazgatóság a vagyonkezelésében lévő állami tulajdonú vízfolyásokat a jogszabályok szerint továbbra is folyamatosan elvégzi és elvégezteti a kötelezettségét képező fenntartási és karbantartási munkálatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!