Gazdaság

2013.12.12. 20:54

Vállalkozók fóruma: terítéken az esztendő eredményei, kihívásai

Alsóörs - Jó hírt mondok, fordulat állt be a magyar gazdaságban, ebben az évben már megindult a növekedés – köszöntötte a község vállalkozóit Kontrát Károly csütörtökön este.

Győrffy Árpád

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az önkormányzat és a helyi Vállalkozásfejlesztési és Hagyományőrző Közalapítvány hagyományos évértékelő fórumán beszélt arról, hogy a harmadik negyedévben 1,8 százalékos volt a növekedés, éves szinten meglesz egyszázalékos, jövőre pedig a két- százalékos növekedés.

Kontrát Károly államtitkár növekedésről beszélt az alsóörsi vállalkozóknak. Az első sorban ülnek: Hebling Zsolt (jobbról), Gaál Dezső képviselő, Gaálné Vörösmarty Éva és Katona Tímea képviselő. Fotó: Győrffy Árpád

Heblig Zsolt polgármester az idei turisztikai szezon nagyon jó eredményeiről számolt be. Gaálné Vörösmarty Éva, a megyei közgyűlés tagja a jövőre kezdődő uniós fejlesztési ciklus megyét érintő forrásairól, terveiről szólt. Czapáry Rita, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal kirendeltségvezetője a földalapú támogatásokról és a pályázati lehetőségekről, Nagy Gábor, a balatonfüredi munkaügyi kirendeltség vezetője a térség munkaerőhelyzetének idei alakulásáról és a támogatott foglalkoztatási lehetőségről, Semsei Sándor, a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület elnöke szervezetük tevékenységéről beszélt. A pohárköszöntőt mondó Fereczy Gábor alpolgármester, a Vállalkozásfejlesztési és Hagyományőrző Közalapítvány elnöke a 14 éves működésükről tájékoztatta a résztvevőket. A rendezvényt három füredi zenész, Antalné Antal Erika (cselló), Csincsi Mariann (fuvola) és Óriás Imréné (zongora) adventi komolyzenei műsora tette ünnepélyesebbé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!