Gazdaság

2014.01.14. 12:56

Adózni tudni kell

Veszprém – Olyan nagy érdeklődés mellett zajlott a kamarai adófórum, hogy az eseményt egy hét múlva meg kell ismételni. Mindenki tisztában akar lenni a szabályokkal.

Tremmer Tamás

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Veszprém Megyei Adóigazgatósága hagyományos egy közös adófórummal indítják az évet. A rendezvény mindig óriási érdeklődés mellett zajlik, idén olyannyira sokan szerettek volna tisztán látni, hogy az adófórumot meg kell ismételni.

A személyi jövedelemadó legfontosabb változásait Szalainé Somogyi Valéria szedte össze. Mint mondta, az adó mértéke továbbra is 16 százalék marad. Változás viszont, hogy csak akkor minősül előző évben megszerzett jövedelemnek a munkabér, ha január azt 10-ig ki is fizetik. Ezt a szabályt azonban legelőször 2015. januárjában kell alkalmazni. Beszélt a családi kedvezményről is, ami egy és kettő eltartott esetén 62500 forint-, három és minden további eltartott esetén 206250 forint jogosultsági hónaponként.

A kisadózó vállalkozások tételes adóját (KATA) érintő törvénymódosításról úgyszintén ő tájékoztatott.

Az Áfa törvény 2014. évi változásai dr Bajor Gabriella adott számot.

Az adózás rendjéről szóló törvény 2014. évi változásairól dr. Németh Gizella beszélt. Elmondta, a törvénymódosítás elsődlegesen célja a korábbi szabályozás pontosítása, így a gyakorlati alkalmazhatóság erősítése; az adminisztrációs terhek csökkentése; a feltételes adó megállapítás eljárására vonatkozó szabályok átalakítása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!