Gazdaság

2014.01.24. 11:38

Tapasztalatot cseréltek

Mongol delegációt fogadott pénteken a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató (VKSZ) Zrt., amely több egysége működésébe engedett bepillantást.

Tremmer Tamás

A veszprémi ÖKOPolisz klaszter meghívására mongol delegáció érkezett Veszprémbe, amely pénteken a VKSZ Zrt.-nél járt. A Farkas András irányította klaszter tagjai különféle technológiákat, termékeket és szolgáltatásokat szállítanak olyan mongol beruházásokhoz, mint a közműépítés, az ivóvíztisztítás, fűtőművek építése és a hulladékhasznosítási rendszerek fejlesztése. Látogatásuk célja a tapasztalatgyűjtés volt.

Polhammer Kálmán hőszolgáltatási igazgató mutatta be a vendégeknek a városban működő távhőszolgáltatás működését (Fotó: Nagy Lajos)

A vendégeket dr. Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója köszöntötte. A vállalat egy szakmai program összeállításával segítette a kooperációt. Pénteken először a hőközpontban tettek látogatást, ahol Polhammer Kálmán hőszolgáltatási igazgató mutatta be a városban működő távhőszolgáltatás működését. A vendégek megtekintették a kazánházat és a gázmotorokat.

A nap során a VKSZ hulladékgazdálkodási üzeme is fogadta őket. A delegáció tagjai a már nem üzemelő veszprémi hulladéklerakóra látogattak el, ahol a hulladéktestben keletkező gázból történő energia-előállítás technológiáját ismerhették meg. Ezt követően a VKSZ Kistó utcai válogatócsarnokában folytatódott a szakmai program, ahol a szelektív hulladékgyűjtés előkezelésének folyamatát ismerhették meg a résztvevők.

Címkék#Veszprém

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!