Gazdaság

2014.01.27. 21:13

Tovább tart a csökkenés

A munkaügyi központ adatai szerint decemberben tovább csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma megyénkben.

Tremmer Tamás

Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja decemberi záró adataiból kiderül, megyénkben tavaly év végén összesen 13079 álláskeresőt tartottak nyilván, amely 490-nel kevesebb, mint novemberben, az egy évvel ezelőtti adatnál pedig 4091-gyel alacsonyabb. A pályakezdő álláskeresők száma ugyancsak kisebb mind az egy hónappal, mind pedig az egy évvel korábban regisztrált létszámnál.

A nyilvántartottak körében a legfeljebb általános iskolai végzettségűek, valamint a szakmunkás, illetve szakiskolai bizonyítvánnyal rendelkezők ugyanolyan arányban (35-35 százalék), vannak jelen. A regisztrált álláskeresők 16 százaléka szakközépiskolai, technikumi végzettségű, kilenc százalék gimnáziumban érettségizett, a diplomások hányada pedig öt százalék.

Decemberben a megye gazdaságilag aktív népességének 8,1 százaléka volt nyilvántartott álláskereső. Veszprém megye munkaerő-piaci helyzete 2012 decemberéhez képes jelentős javulást mutat és továbbra is kedvezőbb az országos átlagnál. A megyén belül Veszprém foglalkoztatási körzetének munkaerő-piaci pozíciója a legjobb.

A megye foglalkoztatási körzeteiben decemberben 2813 új álláshelyet jelentettek be. Ezek jelentős részét a téli közfoglalkoztatás keretében ajánlották a munkaadók, mely nagymértékben ellensúlyozza az idegenforgalmi holtszezon foglalkoztatásra gyakorolt kedvezőtlen hatását. A legtöbb munkaerőigény a Pápai és a Várpalotai Járási Hivatal munkaügyi kirendeltségéire érkezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!