Gazdaság

2014.02.13. 16:56

Pápai Hús: jogerős csődegyezség

Befejezetté nyilvánította a Pápai Hús 1913 Kft. csődeljárását a Veszprém Megyei Bíróság.

Tremmer Tamás

A Cégközlöny csütörtöki elektronikus kiadásában közzétettek szerint a 2013. július 11-én a Pápai Hús 1913 Kft. ellen elrendelt csődeljárásban a bíróság az egyezséget jóváhagyta és a csődeljárást befejezetté nyilvánította. Ez azt jelenti, hogy a társaság korlátozásmentes piaci szereplőként folytathatja működését.

Ismeretes, a tavaly áprilisban önkormányzati tulajdonba került Pápai Hús 1913 Kft. a május végén felállt új menedzsment erőfeszítései ellenére július 9-én csődeljárási kérelem benyújtásáról volt kénytelen dönteni, hogy a csődvédelem idejére fizetési haladékot kapjon, mely idő alatt megtalálja a megoldást a fizetőképesség helyreállítására és a hitelezőkkel való csődegyezség megkötésére.

A sikeres csődegyezség a Pápai Hús 1913 Kft. és hitelezői között ez év január 16-án megszületett, az egyezség a bíróság is jóváhagyta, az eljárást befejezetté nyilvánította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!