Gazdaság

2014.04.22. 10:10

Májusig biztosan várni kell a devizahiteleseknek

Meg kell várni április végén az Európai Bíróság luxemburgi döntését, azután lehet csak jogegységi határozatról tárgyalni.

Kovács Erika

Hogy meddig, nem derült ki dr. Darák Péter, a Kúria elnöke kérdésünkre adott válaszában, hétfőn, a Győri Ítélőtáblán tartott sajtótájékoztatón.

A Győri Ítélőtábla és a Győri Törvényszék éves összbírói értekezletén a kúria elnöke, valamint dr. Gyarmathy Judit, az Országos Bírósági Hivatal elnök helyettese, dr. Havasiné dr Orbán Mária a Győri Ítélőtábla elnöke, és Takács József, a Győri Törvényszék elnöke beszélt a devizahitelesekről, illetve arról, hogy gyorsult az ítélkezés, öt évnél régebbi büntető ügy Győrben nincs is, polgári is mindössze 8-10. A Veszprém megyei bírói munkát magas színtűnek nevezte dr. Havasiné dr. Orbán Mária elnök. - Legfőbb cél, hogy a bíróságok minél jobban szolgálják  a jogkeresők érdekeit  - mondta Darák Péter.

Elhangzott még: nemzeti érdek a földtörvény egységes értelmezése, a kisbíróságok racionalizálást érintő kérdésnél a leépítést nem cáfolták és nem is erősítették meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!