Gazdaság

2014.11.11. 13:36

Harminc éves a helyi televíziózás Magyarországon

A Magyar Televízió egyre inkább számít a helyi műhelyekre, ahonnan a jövőben még több anyagot vesznek át.

Tremmer Tamás

Idén harminc éve alakultak meg az első helyi televíziók Magyarországon. Ebből az alkalomból szervezett konferenciát a 77 helyi televíziós műhelyt tömörítő Helyi Televíziók Országos Egyesülete (HTOE) Gödöllőn. A szakmai tanácskozáson a helyi televíziózás jelenéről és jövőjéről értekeztek a szakemberek, köztük a megyében működő helyi televíziók vezető.

Széles Tamás, a HTOE elnöke kiemelte, mind az egyesület, mind a tagjai nagyon jó viszonyt ápolnak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal, a Médiatanáccsal, valamint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alappal (MTVA) is. A helyi televíziók jelentős része beszállítói kapcsolatban áll az MTVA-val, kiemelten fontosnak és sikeresnek látta az együttműködést.

Az MTVA 22 megyei jogú város helyi televíziójával áll szerződéses kapcsolatban immár három éve. A helyi televíziós műhelyektől 2014-ben 4845 anyagot kaptak és mutattak be a közmédiában, ez napi 16 anyagot jelent, számolt be az együttműködés eredményeiről Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója. Elmondta, a jövőben a közmédia híradóit szeretnék még több élő vidéki bejelentkezéssel erősíteni, melyben számítanak a helyi televíziókra. Szólt arról is, hogy a tudósítói hálózatot alkotó helyi televíziók körét 2015-ben szeretnék kibővíteni. Szegedi László, a Veszprém Televízió igazgató-főszerkesztője – aki a HTOE elnökségének tagja – örömének adott hangot, hogy az MTVA hosszú távon is számít a helyi televíziókra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!