Gazdaság

2014.12.03. 20:42

KKVHÁZ: a döntőt vívták

Budapest – Tizenkilenc megye – köztük öt határon túli magyar régió – mérkőzött meg szerdán a NAV Kiemelt Adózók Igazgatóságának dísztermében a KKVHÁZ megyék versenye döntőjében.

Osváth Sarolta

Figyeljék a kiírásokat és vegyenek részt mind nagyobb számban a kkv-k számára meghirdetett gazdaságfejlesztési pályázatainkon – biztatta a KKVHÁZ megyék versenye döntőjének résztvevőit Lenner Áron Márk belgazdaságért felelős helyettes államtitkár, a verseny fővédnöke.

Rétesek, kalácsok, kolbászfélék, sokféle itóka, trófeák, különleges termékek és tárgyak, prospektusok halmai töltötték meg a verseny első fordulójára a csapatok asztalait.

A humoros bemutatkozások előtt a zsűri tagjai köszöntötték a versenyzőket. Veszprém megyét az ítészek között Vágó Péter, a KISOSZ megyei elnöke képviselte. Bod Péter Ákos egyetemi tanár, a zsűri elnöke köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy a verseny a kis és közepes vállalkozások számára lehetőséget teremt egymás megismerésére, a kapcsolatteremtésre, a tapasztalatok átvételére. Aladics Sándor, az OTP kkv igazgatóságának vezetője a kisvállalkozások új, kedvező finanszírozási lehetőségeit ismertette, ehhez kapcsolódott Molnár György, a Nemzetstratégiai Intézet hálózatfejlesztési igazgatója, aki elmondta: az intézet célja, hogy a 2014-2020 közötti időszakban az EU források – közös fejlesztések megvalósítására– a határon túli vállalkozásoknak is elérhetők legyenek.

Megyénk csapata az erős mezőnyben nagy kihívás előtt állt. A barkóca berkenye három királysága című prezentációval próbálták megnyerni a zsűri tetszését. Hédl Sándor, a zirci Bakony Elektronika Kft., ügyvezetője, mint csapatkapitány – Tóth István, a veszprémi Méretes Szabó Kft., Mónus Gyula, az ősi Metal-Tec 2001 Kft. és Bódy Kornél, a Plasticor Műanyagfeldolgozó Kft. vezető képviselői támogatásával – ismertette a megyében élő ritka fafaj különleges tulajdonságait, amelyek arra tették érdemessé, hogy csak a királyok bútorai, a pásztorok királyának botja és a királyok itala készülhetett belőle. A csapattagok hiába mutatták be lelkesen a faragott pásztorbotot és a barkóca berkenyéből készült hat butélia pálinka egyikét, nem volt elég a második fordulóba kerüléshez. Pedig felkészülésüket Barták Péter, a PLT központi lapigazgatója is segítette. Így megyénk csapata – tapasztalatokkal gazdagodva – köszöntötte a nyerteseket: Békés megye, a Felvidék és a Vajdaság csapatát.

A díjátadót követő zárszavában Lenner Áron Márk kiemelte: a kkv-k fontos szerepet töltenek be az újraiparosítást célzó gazdaságfejlesztésben, finanszírozási gondjaik megoldására pedig az EU forrásai nagy lehetőséget nyújtanak.

Együttműködik a PLT és a KKVHÁZ

Strratégiai partnerségi együttműködési megállapodást írt alá a versenyen Kázmér Judit a PLT ügyvezető igazgatója és Gulyás József, a KKVHáz vezérigazgatója, a verseny fő szervezője. Az együttműködés egyebek közt a Közép-Kelet-Európai Kkv Csúcs, a megyei kkv csúcstalálkozók a KKVHÁZ megyék versenye, a Kkv-barát program és kkv főzőverseny programjaira terjed majd ki. A kölcsönös előnyökkel járó megállapodás keretében a PLT médiatámogatást kínál a kkv-k számára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!