Gazdaság

2015.05.05. 09:11

Túl vannak az orosz ellenőrzésen a megyei élelmiszeripari üzemek

Az orosz szakhatóság delegációja a napokban kettő megyei élelmiszeripari üzemet ellenőrzött, a tapasztalataikról bő egy hónap múlva küldenek összefoglaló jelentést.

Tremmer Tamás

Ahogy arról lapunkban már beszámoltunk, az orosz Állategészségügyi és Növényvédelmi Szövetségi Szolgálat szakemberei megkezdték a hústermékek oroszországi exportjában érdekelt magyar vállalatok ellenőrzését. Az orosz szakhatóság szakemberei a napokban megyénkben is jártak, erősítette meg Leitold József.

A megyei főállatorvos arról tájékoztatta a Naplót, hogy az orosz küldöttség a veszprémi Pannontej Zrt-nél, illetve a Pápai Hús 1913. Kft-nél tett látogatás. Az ellenőrzésre a külföldi delegációt elkísérte a magyar agrártárca képviselője, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársa, valamint az adott üzemet felügyelő hatósági állatorvos. Leitold József elmondta, az ellenőrzést követően helyi értékelést nem kaptak. Az orosz fél ígérete szerint összefoglaló jelentés készül, amit 1-2 hónapon belül küldenek meg hazánknak.

Ismeretes, Oroszország tavaly augusztus 8-án rendelt el behozatali tilalmat az Európai Unió tagállamaiból származó élelmiszerekre. Az orosz szakértők most olyan élelmiszeripari cégeket vizsgáltak meg hazánkban, amelyeket az embargó előtt már auditáltak, és érdemesnek tartják őket arra, hogy termékeik később Oroszországba kerüljenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!