Gazdaság

2016.08.15. 19:26

Veszprém újratervezve

Veszprém - A városháza aulájában mutatták be azokat a friss terveket és elképzeléseket, melyeket a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Építészmérnöki Karának hallgatói készítettek, Veszprém utcáit és tereit felhasználva.

Leitner Vera

A BME urbanisztika tanszékének diákjai szabadon választott veszprémi helyszínekre, általuk választott funkciók betöltésére alkalmas épületeket terveztek a 2015/16-os tanévben. A teljes tervezési folyamatok eredményeit tervrajzokon és maketteken láthatják az érdeklődők a városházán megnyitott kiállításon.

Brányi Mária alpolgármester szerint kiemelten fontos, hogy odafigyeljünk az ifjú tehetségekre, hiszen az ő ötleteik viszik előrébb Veszprémet. Utalt a Pannon Egyetem és a város szorosan együttműködésére is, melynek szintén látható eredményei vannak városszerte. A BME hallgatóival történő közös munkát is örömmel vették, ez a projekt is kapcsolódott a 2016-ban Veszprémben meghirdetett fiatalok évéhez.

A projekt egyik megálmodója, valamint a fővárosi egyetem és a veszprémi városvezetés közti kapcsolattartó Lamos Péter, a városfejlesztési iroda vezetője volt Fotó: Módos Csaba

- Az itt látható tervekből és ötletekből bárki profitálhat, hiszen nemcsak a városvezetők, de magánemberek is ötleteket meríthetnek belőlük - mondta el Brányi Mária, s hozzátette: lehet, hogy a mi veszprémi tereinkbe szeretnek bele ezek a fiatalok, ebből pedig később további partnerségek születhetnek. A projekt egyik megálmodója, valamint a fővárosi egyetem és a veszprémi városvezetés közti kapcsolattartó Lamos Péter, a városfejlesztési iroda vezetője volt, aki maga is a BME urbanisztika tanszékén szerzett diplomát, innen is jött a gondolat, hogy egykori iskoláját összeköti Veszprémmel.

A közös munka kapcsán elmondta, hogy a hallgatók szabadon választhattak egy veszprémi helyszínt, aszerint, hogy ők mit találtak érdekesnek. A Kolostorok és kertek nagy sikert aratott a BME hallgatói között.

"A mi veszprémi tereinkbe szeretnek bele ezek a fiatalok” – mondta Brányi Mária alpolgármester a kiállításmegnyitón. Fotó: Módos Csaba

- Ezek a diákok gyakran dolgoznak külsős helyszíneken, azonban általában Budapesten és környékén. Veszprém számukra is különlegesség, újdonság volt, de volt olyan hallgató, aki már diplomamunkáját is a városra tervezte - mondta el Lamos Péter.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!