Gazdaság

2016.11.09. 20:08

Logisztikai központot épít a Penny Market

Veszprém - Közvetlenül mintegy háromezer magyar embernek ad munkát, de ha figyelembe vesszük, hogy 1400 termékükből közel 800-at magyar cégek állítanak elő, akkor ez a szám többszöröse lehet ennek - mondta Fónagy János.

Forgács Ádám

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a Penny Market harmadik logisztikai központjának alapkő elhelyezési ünnepségén elismerően szólt Veszprémről, amely nemrégiben nyerte el a befektetőbarát település címet. Úgy vélte, Veszprém a régió meghatározó ipari, kereskedelmi és logisztikai központja.

Porga Gyula polgármester azt mondta hálás a Pennynek, hogy alkalmasnak találta a várost egy ilyen nagy volumenű beruházásra, hiszen ennek köszönhetően új munkahelyek jönnek létra a városban.A logisztikai központ létrehozását a város életében kiemelkedő jelentőségű eseménynek tartotta és ígértet tett rá, hogy polgármesterként segíti a projektet.

„Büszkék vagyunk arra, hogy munkahelyet teremtünk a régióban, így hozzájárulhatunk a gazdaság növekedéséhez” - mondta Jens Thilo Krieger, a Penny Market ügyvezető igazgatója.

Silke Janz, a Penny Market másik ügyvezető igazgatója hozzátette: egy új logisztikai központ építése számunkra nem csak egy beruházást jelent, hanem a Penny Market új kapcsolatainak kezdetét is az adott régióval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!