Gazdaság

2017.08.18. 14:12

Nagyon nehéz jól képzett munkaerőt találni

VESZPRÉM A megyeszékhelyen és a város környékén minimális az a kapacitás, akit meg tudunk szólítani. Jelenleg nagy kihívás a vállalatok számára egy olyan dolgozói csomag összeállítása, amivel megnyerhetők a következő időszak munkatársai - mondta Ötvös Tamás.

Napló-rendezvény

A Balluff-Elektronika Kft. részt vett a tavalyi Napló-állásbörzén és idén is a kiállítók között lesz majd. A cég standját folyamatosan keresték az érdeklődők. Bemutatták a technológiát, az alkalmazásaikat, és filmet is vetítettek a gyár mindennapjairól. Ötvös Tamás ügyvezető igazgató szerint az elektronikai és autóipari szektor növekedése tovább tart, és az igény megvan a vállalatok részéről, hogy még több dolgozót állítsanak munkába. - A legnagyobb hiány pillanatnyilag az operátori, összeszerelő munkás, illetve a gépkezelői szakmunkás munkakörben van. Ez a hiány most is tart, és nem látjuk a végét, mert Veszprémben és a környékén minimális az a kapacitás, amelyet meg tudunk szólítani. Napjainkban nehéz jó munkaerőt találni, és a lehetséges munkaerő „minősége" is gyengébb szinten van - vélekedik az ügyvezető igazgató.

A JOST Hungária Bt. képviseltette magát az elmúlt két állásbörzén. Pozitív meglepetésükre sokan voltak, nagy volt az érdeklődés és találtak olyan jelentkezőket, akiket fel tudtak venni, de van hiányérzete is a cég vezetőjének. - Sajnos egymás között versenyzünk a munkaerőért, és alapvetően nem ez lenne a cél. Az lenne jó, ha újabb településeket vagy eddig más régiókban dolgozó megyebeli munkavállalókat érnénk el az állásajánlatainkkal - mondta Kardos Péter cégvezető.

A Jost Hungária Bt.-t 2011 óta vezető szakember úgy véli, hogy még soha nem volt ilyen nehéz embert találni. Az alap operátori tevékenységtől kezdve a hiányszakmákon át - ami náluk a hegesztő, CNC-gépkezelő - a másik végletig, a minőségbiztosítási vagy gépészmérnökig kevesen állnak rendelkezésre. A cégnél jelenleg az állomány mintegy öt százaléka hiányzik.

Az őszi börzén megpróbálnak vonzóbbak lenni, mint az előző két alkalommal. Nyitottan és az emberek iránti érdeklődéssel érkeznek majd a szeptemberi kiállításra. - Próbálunk partnereik lenne az álláskeresőknek. Ha olyasmit tanultak vagy csinálnának, ami nekünk is hasznos, akkor minket találjanak meg - fogalmaz Kardos Péter.

A börze szeptember 27-én, szerdán délelőtt 10 órakor kezdődik majd a Veszprém Arénában. Jelentkezni Ugray Adriánnál lehet a 06/20/591-6996-os telefonszámon vagy az [email protected] e-mail címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!