A veszprémi piaci árus szerint elszaladtak az árak

Elég nehéz a helyzet, nagyon felmentek az árak – mondta a Naplónak Tóth Zsuzsanna, aki a veszprémi piacon árul.

Juhász-Léhi István

Fotó: Balogh Ákos/Napló

– Az élelmiszeripar nem zárt be, hiszen enni kell. Nem ott van a gond szerintem, hanem drága az euró, és mivel az élelmiszerek nagy része külföldről jön, emelkednek az árak – fogalmazott a hölgy. – Tessék megnézni; bármelyik élelmiszerboltban kevés a magyar áru. Pedig inkább a hazait kellene megvenni és azt kéne támogatni, nem mindenáron a külföldit. Persze a magyar termékek is egyre megfizethetetlenebbek. Drága most minden – mondta.

Hozzátette, elég csak az üzemanyagárra gondolni, ami szerinte nagyon felment az utóbbi időben, de nemcsak itthon, külföldön is.

– Ausztriában, amikor a pandémia megkezdődött, egy euró alatt volt az üzemanyagár, most 1,20… – csóválta a fejét Tóth Zsuzsanna, aki egy 17 éves gyereket nevel.

– Vettem egy lasagnét vacsorára a gyereknek, semmire nem elég. A ruházkodásról nem is beszélve. A cipőből igyekszik az ember megvenni a jobbat, hogy tartson, ne menjen tönkre. De már a drágább cipők is elhasználódnak néhány hónap után.

Tóth Zsuzsanna megköszönte a piacosok nevében a város segítségét
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Szerinte egy gyerekhez jó, ha van plusz 70-80 ezer forintja a szülőnek, de akkor nem vesz cipőt, ruhát. Ebben nincs benne a fűtés, a meleg víz, a tévé, internet és a többi kiadás. Ha marad belőle, akkor el lehet tenni kabátra, nadrágra, szórakozásra, netán egészségügyre. – Egy normális póló háromezer forint, egy nadrág tízezer – tárta szét a kezét Tóth Zsuzsanna. – A szülő olyan, hogy inkább nem vesz magának, de a gyerekének igen. Egy reggeli ezer forint, egy 17-18 éves pedig eszik rendesen. Mit csináljak? Ne adjak neki enni?

Búcsúzóul azt kérte, hogy írjuk meg, szeretné megköszönni a város vezetésének a piacosok nevében azt, hogy engedik őket dolgozni, mert egy éven belül két ilyen pandémiás helyzetet senkinek a vállalkozása nem bír el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!