Pénzügy

2021.11.30. 17:12

Magyarország továbbra is együttműködésre törekszik az OECD-vel

Magyarország továbbra is törekszik a stratégiai együttműködés folytatására a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezettel (OECD) – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Magyarország OECD csatlakozásának 25. évfordulója alkalmából rendezett eseményen kedden Budapesten.

A miniszter hangsúlyozta:

Magyarország számára fontos érték, hogy az OECD-ben olyan nemzetközi szervezet tagja, amely tényeken alapuló elemzéseivel, a tagországok érdekeit szem előtt tartó ajánlásaival valós segítséget nyújt az egyes országok gazdasági fejlődéséhez.

Különösen fontos ez akkor, amikor az Európai Unió részéről gyakran szubjektív, politikai töltetű kritikák érik az országot – tette hozzá.

Varga Mihály a szervezet sikerének nevezte a nemzetközi adómegállapodást, amely – megfogalmazása szerint – kölcsönös tiszteleten alapuló eredményes tárgyalások után született meg.

A pénzügyminiszter felidézte, hogy a szoros együttműködés az OECD-vel közvetlenül a rendszerváltozást követően kezdődött, teljes jogú tagként Magyarország 1996-ban csatlakozott a szervezethez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!