Gazdaság

2006.10.18. 02:29

A forgalom, ami legyűrte az utat

Bakonygyepes, Noszlop (tremmer) - Még nincs egy éve, hogy felújították a Bakonygyepest Noszloppal összekötő utat, amely azonban már néhány helyen aszfalthibás.

Dallos Zsuzsa

A Regionális Operatív Program pályázata keretében újították fel a Bakonygyepest Noszloppal összekötő, mintegy nyolc kilométeres útszakaszt. A beruházó az Útgazdálkodási és Koordinációs Igazgatóság (Ukig) volt, a kivitelezést a szombathelyi Hoffmann Rt. (azóta Colas) kapta. A műszaki ellenőr a székesfehérvári Kömi Kft. A munkákkal tavaly év végén végeztek. Az utat a Magyar Közút Kht. Veszprém megyei szervezete vette át üzemeltetésre. A Közút szak-emberei nyáron észlelték, hogy az útszakasz egyes helyeken meghibásodott, a forgalom legyűrte az aszfaltot. Mivel nem telt el egy év a munka befejezése óta, rendkívüli szavatossági felülvizsgálatot kezdeményeztek. A kivitelező vizsgálata megállapította, a kopóréteg a megengedettnél nagyobb mennyiségű bitument és töltőanyagot tartalmaz, ez a hiba oka.A Colas első körben ez év október 15-éig vállalta a garanciális javítást, amit azonban módosított. Legfrissebb információnk szerint október 18-án kezdik a munkát. A hibás réteget felmarják, újra aszfaltozzák. Ha az időjárás engedi, két hét elég lehet a munka elvégzéséhez. A javítás műszaki ellenőrzését szintén a Kömi Kft. végzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!