Gazdaság

2013.05.02. 10:17

A jövő szakmunkásai

Szép megyei sikerek születtek a VI. Szakma Sztár Fesztiválon, ahol hét megyei fiatal is felállhatott a képzeletbeli dobogóra.

Tremmer Tamás

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a napokban immár hatodik alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), amelynek országos döntőjére a „VI. Szakma Sztár Fesztivál” keretében került sor. A verseny rangját jelzi, hogy azt Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke nyitott meg.

Az országos szakmai versenyeket a Nemzetgazdasági Minisztérium által az MKIK gondozásába átadott 39 szakképesítésben hirdették meg, a nappali tagozaton végzős szakiskolai és szakközépiskolai tanulók számára. Ehhez csatlakozva a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VKIK) az idei tanévben húsz szakmában szervezett tanulmányi versenyt, amelyekre összesen 174-en jelentkeztek, tudtuk meg Végh Lászlótól, a VKIK szakképzési vezetőjétől.

Az országos megmérettetésen nyolc szakmában 15 fiatal képviselte a megyénket, nem is akármilyen eredménnyel, ugyanis az indulók közül heten a legjobb három közé jutottak! Hegesztő szakmában Nemes Zsolt (Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium, gyakorlati felkészítő: Nagy András) második lett.

A tetőfedők között nyert Gombás Lajos Márton (gyakorlati felkészítő: Gáspár Géza), második Horváth Imre (gyakorlati felkészítő: Baricza Krisztián), harmadik Szórádi Milán (gyakorlati felkészítő: Gáspár Géza) (mindhárom Medgyaszay István Szakképző Iskola Gimnázium és Kollégium, Veszprém).

A vízvezeték- és vízkészülék-szerelők versenyében szintén teljes volt a megyei siker: 1. Schrötter Márk (gyakorlati felkészítő: Csizmadia Zoltán), 2. Köves Mihály (gyakorlati felkészítő: Sóstai László), 3. Jánosi Dávid Tibor (gyakorlati felkészítő: Szollár Zsolt) (mindhárom Széchenyi István Szakképző Iskola, Tapolca).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!