Gazdaság

2013.12.10. 14:30

A tavalyinál kevesebb idén a munkanélküli Veszprém megyében

Veszprém megyében az október havi zárónapon kevesebb álláskeresőt tartottak nyilván, mint egy évvel ezelőtt.

Tremmer Tamás

Veszprém megyében az októberi zárónapon összesen 14 623 álláskeresőt tartott nyilván a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, mely 120-szal kevesebb az egy évvel ezelőtti adatnál.

A nyilvántartottak körében a legfeljebb általános iskolai végzettségűek aránya (38 százalék) a legnagyobb. Minden harmadik regisztrált szakmunkás, illetve szakiskolai bizonyítvánnyal rendelkezik, 15 százalék szakközépiskolai, technikumi végzettségű, kilenc százalék gimnáziumban érettségizett, a diplomások hányada pedig öt százalék. Az állás nélküliek közül majd megegyezik a férfiak és a nők aránya, előbbiből 7290-et, utóbbiból 7333 személyt regisztráltak.

A Közép-dunántúli régióban, az október havi zárónapon kevesebb álláskeresőt tartottak nyilván, mint egy esztendővel korában

Az álláskeresők közül 6200-an részesültek ellátásban, négyezren foglalkoztatást helyettesítő támogatást, a többiek álláskeresési járadékot, illetve segélyt kaptak.

Októberben a megye gazdaságilag aktív népességének kilenc százaléka volt nyilvántartott álláskereső.

A mutató alapján Veszprém megye munkaerő-piaci helyzete kedvezőbb az országos átlagnál. A megyén belül Veszprém térségének munkaerő-piaci helyzete a legkedvezőbb, és Sümeg a legkedvezőtlenebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!