Gazdaság

2016.08.31. 19:05

Arany érdemkeresztetkapott a pálinkafőző

Csetény - Magyar Arany Érdemkeresztet adományozott Áder János köztársasági elnök Varga László pálinkafőző-mesternek.

Napló-információ

A kitüntetés indoklásában szerepel, hogy a hazai pálinkafőzés legnemesebb hagyományait követő kiváló vadgyümölcspálinkát előállító főzde vezetőjeként végzett munkája elismeréseként kapta a díjat Varga László. Bár a mester papíron már nyugalmazott ügyvezetője a csetényi Bakonyi Íz és Párlat Kft.-nek, a valóságban, a mindennapi teendők mellett ma is hatféle kísérletet végez, hogy újabb és újabb ízekkel hódítsa meg a pálinkaszeretőket.

Varga László a kitüntetéssel
Fotó: családi

Akik egyszer is találkoztak Laci bácsival és a jóféle csetényi pálinkával, örökre ott ragadtak . Sokak mellett neves közgazdászok, színészek, költők, orvosprofesszorok tisztelik, becsülik Varga Lászlót, aki az ünnepélyes elismerést megelőző telefonhívásra csak annyit mondott: ez biztos valami tévedés. Nem tévedés, hiszen 35 év munkája van e mögött, a hajnal két órától este tízig tartó törődés. A csetényi pálinka szigorúan tiszta, érett, nyersen is fogyasztható gyümölcsből készül.

A pálinkafőzde családi vállalkozásként működik, ami garantálja, hogy minden egyes üveg ugyanolyan gondosságot és minőséget hordoz. A jelek szerint a hagyományos technológia még ma is kiváló eredményt hoz, Csetényben ugyanis ma is rézüstben, fatüzeléses rendszerben, kézzel készítik a pálinkát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!