Gazdaság

2015.09.26. 07:16

Átalakulóban a szakképzés - Parragh László szerint magasabb bért kell fizetni

Ha a munkáltatók meg akarják őrizni az alkalmazottaikat, akkor magasabb bért kell nekik fizetniük, így megállítható az elvándorlás is. Ma már elavult az a gondolkodásmód, hogy ott spórolnak a munkavállalón, ahol tudnak. Többek között erről is beszélt Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Tremmer Tamás

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (KLIK) a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) fenntartásába kerültek a szakképző iskolák a nyár közepétől. A korábbi szakképző iskolák a szakképzési centrumok tagintézményeiként működnek tovább. A szakképző iskolai rendszer hatékony és eredményes működésének szükséges és elengedhetetlen feltétele, hogy a szakképző iskolák felelősséggel és motiváltsággal járó önállóságot élvezzenek.

- Mennyiben új és jobb ez a helyzet? – kérdeztük Parragh Lászlótól, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökétől.

- Megítélésünk szerint jelentősen. Azt tapasztaltuk, hogy a KLIK működésénél a szakképzés másodlagos helyzetbe szorult, nem kapott kellő figyelmet, napi működési problémák voltak. Lassúak voltak a döntések, például ha a szakács iskolában a tojás beszerzésére engedélt kell kérni, akkor ott nem fog elkészülni az omlett. Azt reméljük, hogy az új rendszerben, ahol sokkal laposabb a piramis, sikeresebbek lehetünk.

- Azzal, hogy más a fenntartó, a szakiskola még ugyanaz maradt

- Kétségtelen, de én nem gondolom, hogy az intézményekkel baj lenne. Ezek az iskolák meglehetősen jól működtek korábban is. Az irányítási mechanizmussal volt a probléma, illetve azzal, hogy teljesen másként kell finanszírozni egy gimnáziumot, mint egy szakiskolát.

- Korábban jellemző volt, hogy az iskolák olyan szakmákban képeztek diákokat, amihez nekik megvolt az oktatógárdájuk, nem pedig olyat, amit a piac igényelt. E téren is lesz változás?

- Ebben jelentős változás már történt, de nyilván, ez egy hosszabb folyamat. Jelenleg ott tartunk, hogy működnek a megyei fejlesztési és képzési bizottságok. Ezeknek az a dolguk, hogy a várható munkaerő-piaci igényekre tekintettel határozzák meg a szakképzés irányát, arányát, és alakítsák a beiskolázást. A szakokat három részre osztottuk. Van olyan képzés, amiben hiány van, ezekre az iskola több pénzt kap. Vannak az átlagos szakmák, ahol a normál kvóta jár. Ha olyan szakmát látunk, ahol telített a piac, akkor nem kell forrást adni az iskolának az ilyen szakképzésre.

- A Balaton-parton a szezon indulása óta égető hiány volt vendéglátós szakmákból. Ön szerint e téren mit lehet tenni?

- Távolabbi perspektívát kell nézni. Úgy vélem a vállalkozásoknak újra kell gondolniuk a magyar munkaerő-piacot. Nagyon jelentősek a különbségek a magyar és a nyugati országok jövedelemszintje között. Ebből következően a szezonális munkákban nagyon nagy az elszívó hatás. Ez egyébként télen is igaz, csak azt a Balatonnál nem érzékelik. Erre egyetlen megoldás létezik: a munkakörülmények javítása, a bérszínvonal emelése. Ez az európai felzárkózásnak a része. Erre valószínűleg valami programot kellene létrehozni. A munkaadóknak tudomásul kell venniük, hogy magasabb bért kell fizetni, ami persze a költségszintjüket is emeli, vélhetően a szolgáltatásuk ára is drágább lesz. Egyébként meg nem lesz szakács.

- Nem hiányzik ehhez a fizetőképes kereslet?

- Nem! Azt gondolom, hogy merev állásponton vagyunk. A magyar fizetőképes kereslet bővült az elmúl időszakban, a megtakarítás bővült, a középosztály erősödött, a turizmus szintén erősödött. Ennek együtt kell járnia azzal, hogy a turizmusban dolgozókat meg kell fizetni.

- Mennyi időn belül lehet ezt a problémát orvosolni?

- Ez csak lépésről lépésre valósulhat meg, ezért évtizedes távlatról beszélünk. De az első lépéseket már most meg kell tenni! Szerintem az a gondolkodásmód, ami húsz évvel ezelőtt jellemezte a hazánkat, hogy ott spórolok a munkavállalómon, ahol tudok, ez egy idő után működésképtelenné teszi a céget. Erre több példát tudnék mondani. Ugyanakkor ismerek olyan vendéglőst, aki a szolgáltatás színvonalára koncentrál, és azzal is tisztában van, hogy ehhez az alkalmazottakat meg kell fizetni. A színvonalas szolgáltatásra van, lesz igény. Mi rendszerváltó ország vagyunk, a 90-es évek elején egészen más kultúrában éltünk. Ezt meg kell változtatni. Erőszakkal nem lehet haladni, de a nyomvonalat ki kell jelölni. Ha utol akarjuk érni Európát, a lépcsőfokokat kettesével kell szednünk. És meg kell próbálnunk megtartani a tehetséges fiatalokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!