Gazdaság

2011.07.29. 05:57

Az RTL-csoport megveszi a magyar RTL Klub 31 százalékát

Az RTL-csoport, Európa vezető médiavállalata megvásárolja a magyarországi RTL Klub kereskedelmi csatorna részvényeinek 31 százalékát, valamint 7 kábelcsatorna - Cool, Film+, Film+2, Reflektor, Prizma, Sorozat+, Muzsika TV - tulajdonrészének száz százalékát - írták a csütörtöki bejelentésre hivatkozva az RTL Klub honlapján.

MTI

A közlemény szerint a tranzakcióhoz még szükséges a média- és a versenyhatóság jóváhagyása.
Mint írták, a megvásárolt csatornaportfólió a magyar nyelven sugárzó egyik legjelentősebb kábelcsatorna-család, amely a legnézettebb kábelcsatornák közül kettőt - Film+, Cool - is tartalmaz.

Andreas Rudas, az RTL-csoport közép- és kelet-európai régiójáért felelős elnökhelyettese úgy nyilatkozott: ez a tranzakció lehetőséget biztosít az RTL Group számára, hogy alkalmazza a más európai országokban már jól bevált stratégiáját a magyar piacon. "Irányításunk alá vonjuk zászlóshajónkat, az RTL Klubot, és a kábelcsatornákkal együtt komplett csatornacsaládot építünk fel" - tette hozzá.

Közlése szerint a folyamatosan szegmentálódó magyar televíziós piacon ennek számukra kiemelkedő jelentősége van abból a szempontból, hogy a televíziós vállalat piacvezető maradhasson Magyarországon.

"Az RTL-csoport tovább folytatja magyarországi együttműködését az IKO cégekkel olyan nagy jelentőségű területeken, mint például a műsorgyártás, valamint Rákosi Tamás továbbra is tagja marad a Magyar RTL Zrt. igazgatóságának" - mondta az elnökhelyettes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!