Gazdaság

2012.03.01. 20:14

Bontják és helyreállítják a hulladékkezelőt

Királyszentistván - A tavaly májusi tűzesetben megsérült csarnokelemek bontásával megkezdődött a királyszentistváni hulladékkezelő központ helyreállítása.

MTI/AP

Lapunk olvasói előtt ismert, a királyszentistváni hulladékfeldolgozó egyik csarnokrésze tavaly május 10-én leégett, az üzem nyári indulása megfeneklett. Az üzem újraindítása érdekében csütörtökön megkezdték a megrongálódott csarnok balesetveszélyes elemeinek eltávolítását. Ezt követően a bontási és helyreállítási munkák megtervezéséhez szükséges anyag-, statikai és egyéb vizsgálatok elvégzése következik, tájékoztatta a Naplót Czaun János.

Az önkormányzati társulás elnöke beszámolt róla, hogy kérték a projektzárási határidő meghosszabbítását. Az Európai Unió elvárása szerint legkésőbb december 31-ig meg kell kezdődnie a hulladékgazdálkodási rendszer teljes körű működésének. Ennek, bár feszített a tempó, meg tudnak felelni. A helyreállítás ideje alatt a nem sérült létesítmények bevonásával és a sérült elemek mobil eszközökkel való kiváltásával, részleges üzemeltetést terveznek. Az ehhez szükséges engedélyeket várhatón a közeljövőben megkapják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!