Gazdaság

2017.08.29. 09:52

Drága a tankönyv és a jegyzet? -Mutatjuk mennyiért tudunk beiratkozni a veszprémi könyvtárakba

Az egyetemisták költségei néha az egekbe rúghatnak. Aki spórolni szeretne, annak érdemes a legközelebbi könyvtárba beiratkozni.

Szauer Annamária

De mennyibe kerül ez Veszprémben? Ennek jártunk utána.

A veszprémi egyetemi könyvtár minden hétköznap várja a diákokat. A beiratkozási költség itt 1600 Ft egy évre. Aki azonban a Pannon Egyetem nappali tagozatos hallgatatója, oktatója, dolgozója vagy tiszteletbeli tagja az ingyenesen veheti igénybe a szolgáltatásokat. Természetesen más oktatási intézmények hallgatói és pedagógusai is kapnak kedvezményt az árból.

A Eötvös Károly Megyei Könyvtár is baráti árral fogadja az olvasókat. Itt a 16 év feletti diákok 1200 Ft éves díj ellenében iratkozhatnak be. Ezért cserébe nem csak hétköznap, de szombaton is nyitva van a látogatók előtt.

Ide tartoznak a fiókkönyvtárak is: a Cholnoky lakótelepi Könyvtár, a Dózsavárosi Könyvtár, a Jutas lakótelepi Könyvtár és a Március 15. úti Könyvtár is. Ezekben az éves diák olvasójegy 250 forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!