Gazdaság

2014.09.01. 17:27

Egyre kevesebb álláskeresőt tartanak nyilván

Július végén kilencezer-ötszázhetvenhat álláskeresőt tartott nyilván a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, ami nyolcszázkilencvennyolccal kevesebb, mint a júniusi adat.

Varga Ibolya

Az előző év júliusához képest pedig négyezer-háromszáztizenkilenccel alacsonyabb ez a szám. A Munkaügyi Központ most közölt, friss tájékoztatása szerint az álláskeresőkön belül a pályakezdő fiatalok száma ugyancsak csökkenő tendenciát mutat.

Ebben a körben az ezerszázas létszám közel negyven százalékkal kisebb az egy évvel ezelőttinél. Júliusban a megye gazdaságilag aktív népességének hat százalékát tartották nyilván álláskeresőként.

A mutató alapján Veszprém megye a közép-dunántúli régió legjobb, egyben az ország ötödik legkedvezőbb munkaerő-piaci helyzetű megyéje. Az év hetedik hónapjában négyezer-hatszáztizenkét férfi és négyezer-kilencszázhatvannégy nő szerepelt a munkanélküliek megyei nyilvántartásában.

A regisztrált álláskeresők körében a legfeljebb általános iskolai végzettségűek aránya (37 százalék) a legmagasabb. A nyilvántartottak 32 százaléka szakmunkás, illetve szakiskolai bizonyítvánnyal rendelkezik, 16 százalék szakközépiskolai, technikumi végzettségű, kilenc százalék gimnáziumban érettségizett, a diplomások hányada pedig hat százalék.

Júliusban összesen kétezer-nyolcszáz új álláshelyet jelentettek be a foglalkoztatók Veszprém megyében. Ezek közül kétezret támogatással, a fennmaradó nyolcszázat pedig támogatás nélkül tölthettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!