felmérés

2017.10.20. 10:00

Elégedettek voltak a balatoni hajók utasai

A balatoni hajózási társaság, a Bahart a főszezonban reprezentatív elégedettségfelmérést végzett a menetrendi és sétahajók utasai körében.

Sági Ági

Összesen több mint 3300 kitöltött kérdőív alapján összesítették az utaselégedettségi mutatókat.

2017-ben is a fővárosból és Pest megyéből érkezett a legtöbb utas, de sokan jöttek Vas, Baranya, Somogy és Győr-Moson-Sopron megyéből is. Elsősorban a 29-55 év közöttiek veszik igénybe a hajózási szolgáltatásokat, de növekedett a fiatalabb, 15-29 éves korosztály aránya is. A válaszadók 23 százaléka volt külföldi utas. A válaszadók nagy része a menetrendi hajózás esetében is fontosnak tartja a hajózás nyújtotta élményt és a szolgáltatástartalmat, a hajózásra nem csupán közlekedési eszközként, hanem önálló turisztikai attrakcióként és élményként tekintenek.

A menetrendi és sétahajók utasainak 99 százaléka megfelelőnek vagy színvonalasnak ítélte a hajók állapotát, a hajón dolgozók munkájára 92 százalékuk, a pénztári és kikötői személyzet munkájára 90 százalékuk adott az ötfokozatú skálán 4-es, 5-ös minősítést. A válaszadók 91 százaléka szerint az ár összhangban van a kapott szolgáltatással és annak színvonalával. A menetrendi hajózás esetében születtek alacsonyabb értékek, melyek indoklásánál az út alatt igénybe vehető egyéb programelem vagy szolgál- tatástartalom fejlesztésének igénye áll.

A hajózást 23 motoros hajóval és 4 komppal biztosította a Bahart. Idén a Nemzeti Regatta nevű motorost és a felújított Kossuth kompot is vízre bocsátották. A személyhajózásban az első hét hó- nap kiemelkedő forgalmat hozott, augusztus végéig az utasszám meghaladta a 660 ezer főt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!